Als IT Auditor ondersteun ik ondernemers en accountants met vraagstukken op het gebied van informatiebeveiliging. Dit is een breed vakgebied waarin diverse onderdelen voorbij komen. Bij informatiebeveiliging wordt vaak gedacht aan technologie. Ik houd mij juist graag bezig met de menskant van informatiebeveiliging. Hoe werken mensen samen en op welke plekken in die samenwerkingsprocessen ontstaan risico’s. Door een gecombineerde opleiding als accountant en IT Auditor, bent ik in staat processen te doorgronden en te linken aan (IT) risico’s.

Naast mijn werkzaamheden voor klanten houd ik mij bezig met het ondersteunen en trainen van accountants. Dit op het gebied van controle van hoog geautomatiseerde ondernemingen, maar ook op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook het certificeren van software en apps is een onderdeel waar ik mij mee bezig houd.

Bij alle werkzaamheden die ik uitvoer, geloof ik in samenwerking. Ik werk graag samen met klanten om zo gezamenlijk tot nieuwe inzichten te komen. Door deze samenwerking leer ik veel over de onderneming en de wijze waarop deze wordt aangestuurd. Mijn advies kan ik daardoor afstemmen op de behoefte van de klanten.

 


Recente artikelen van Dennis

IT-audit wordt snel belangrijker bij Alfa

IT-audit wordt snel belangrijker bij Alfa

26 oktober 2020

Toenemende automatisering binnen bedrijven is de reden voor de snelle groei van onze vrije nieuwe dienst: de IT-audit.

Boetes binnen de AVG: wie heeft moeten betalen?

Boetes binnen de AVG: wie heeft moeten betalen?

31 juli 2020

De AVG bestaat inmiddels alweer twee jaar. In het begin werden boetes genoemd van tien miljoen euro of twee procent van de wereldwijde omzet. Maar hoeveel boetes zijn uitgedeeld?