Banner

Sport- en spelattributen enthousiast ontvangen in Nepal

28-02-2020 | Door:  Remco Nonkes

Het “jongenshuis” van Stichting Indira Nepal heeft de sport- en spelattributen ontvangen die onlangs opgestuurd zijn. De jongens - die in het opvanghuis in Mahendranagar in Nepal wonen - zijn ontzettend blij met de spullen en al druk aan het sporten. De naastgelegen school zal ook gebruik maken van de spullen en dit betekent dat bijna alle kinderen uit het dorp toegang krijgen tot nieuwe spelletjes en nu de mogelijkheid hebben om te gaan sporten. De aanschaf van de sport- en spelattributen is mogelijk gemaakt door een donatie van € 2000 door de Alfa Foundation.

Alfa Foundation

De Alfa Foundation is een fonds binnen Alfa Accountants en Adviseurs dat maatschappelijke goede doelen van medewerkers van Alfa ondersteunt. Per jaar wordt hiervoor door Alfa Accountants een budget beschikbaar gesteld waar medewerkers een beroep op kunnen doen. Petra Kuhl is werkzaam bij Alfa Accountants in Nijkerk en heeft de aanvraag bij de Alfa Foundation gedaan. Zij vertrekt zelf over een aantal dagen naar Nepal om vrijwilligerswerk te doen in een van de opvanghuizen van Stichting Indira Nepal. De groep vrijwilligers gaat zich bezig houden met onder meer het verzorgen van de allerkleinsten en het inrichten van de bibliotheek en studieruimte in het meisjeshuis in Kathmandu.

Stichting Indira Nepal

De stichting, die bestuurd wordt door Nijkerkers, steunt twee opvanghuizen in Nepal. De steun bestaat onder meer uit het sturen van spullen die nodig zijn bijvoorbeeld, maar ook het werven van vrijwilligers. Er is in Nepal geen leerplicht maar de kinderen in de opvanghuizen gaan allemaal naar school en volgen Engelstalig onderwijs. Dit omdat er alleen een toekomst voor de kinderen is als ze de Engelse taal goed beheersen. Vrijwilligers die Engels met de kinderen oefenen en helpen met huiswerk zijn erg nodig in de opvanghuizen. Daarom is Stichting Indira Nepal op zoek naar mensen die vrijwilligerswerk in Nepal willen doen. Naast Engels oefenen zijn er meer taken in de opvanghuizen: sporten en nieuwe spelletjes leren, verzorgen van de baby’s, extra aandacht voor de allerkleinsten, spelen met de kleuters. Ook zijn er regelmatig klusprojecten.

 

 

 
Remco Nonkes

Remco Nonkes

Directievoorzitter

088 2533256 | rnonkes@alfa.nl


Meer over Remco