Banner

Goed voorbereid op de toekomst?

29 augustus 2019 | Door:  Wilco Dokman

Veel ondernemers denken rond hun zestigste na over de verkoop van hun onderneming. Maar hoe doe je dat?

Vragen die daarbij komen kijken zijn onder andere: Hoeveel hou ik netto over als ik stop met werken en mijn bedrijf verkoop? Kan ik mijn bedrijf overdragen aan de volgende generatie? En wat kan ik nog doen om het financiële perspectief de komende jaren te verbeteren? Het is goed om dat in beeld te krijgen en daarin overzichtelijk te werk te gaan.

Ondernemers van boven de 70 komen we weinig tegen. Sommige ‘sterven in het harnas’ maar veel ondernemers brengen gelukkig hun oude dag zonder zorgen met familie en vrienden door. Hoeveel heeft u nodig om te kunnen stoppen en dezelfde levensstandaard te kunnen houden? Het zijn vragen die belastingadviseur Dick Leeuw van Alfa regelmatig hoort. “Met financiële planning proberen we de inkomsten en de verwachte uitgaven in kaart te brengen. We werken verschillende scenario’s uit en bespreken met de ondernemer zijn wensen. Verwacht je nog grote uitgaven? Wil je misschien een schenking aan de kinderen doen? We kunnen het allemaal meenemen in onze projecties.”

De rust van een goed financieel plan

Ondernemers willen overzicht en het geeft rust om een goed financieel plan te hebben. Een belangrijk aspect – en een onzekere factor - is de waarde van een onderneming. “Spaarpotjes en pensioenen zijn relatief makkelijk inzichtelijk te krijgen”, vult Wilco Dokman aan. Hij is senior adviseur en waarderingsdeskundige bij Alfa Consultants. “De grote vraag is wat de onderneming waard is. De waarde van een onderneming kan behoorlijk fluctueren over de jaren. Bovendien gaat het vaak over een verwachte opbrengst die nog niet gerealiseerd is.”

Paar jaar voorbereiding

Tijdig starten met het verkooptraject is aanbevolen. Want een goede voorbereiding kost een aantal jaar weet Wilco. “Vaak starten we met een initiële waardering van de onderneming. We brengen de belangrijkste ‘value drivers’ van de onderneming in kaart. Waar wordt nu echt het geld mee verdiend? Is het mogelijk om nog een aantal zaken te optimaliseren en minder afhankelijk te maken van de ondernemer?”

Stip op de horizon

Door op bovengenoemde manier te werk gaan met de verkoop kan de verwachte opbrengst te zijner tijd worden verhoogd. Wilco: “Bovendien ligt er dan een duidelijk plan en is er een stip op de horizon. We sparren over de waarderingsuitgangspunten en de verwachte opbrengst. Het is goed om dat ook eens binnen de familie te bespreken.”

Dick: “Vaak maken we ook een eerste financiële planning. Is het mogelijk om wat eerder met pensioen te gaan? Wat is er vrij te besteden de komende tien jaar? De opzet kunnen we dan de komende jaren – die steeds dichter bij de pensioendatum liggen – steeds actualiseren, waarbij we rekening houden met veranderende marktomstandigheden, persoonlijke wensen en fiscaliteiten.”

Vraag het Alfa Consultants

Heb je vragen of hulp nodig in het kader van bijvoorbeeld een waardebepaling of overdracht? Neem dan contact op met de adviseurs van Alfa Consultants. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 088 2533300 of stuur een e-mail naar consultants@alfa.nl.

Wilco Dokman

Wilco Dokman

Senior Adviseur

088 2533223 | wdokman@alfa.nl


Meer over Wilco