Banner

Erik Langerhuizen: relatie- en salesmanager van Alfa in Nijkerk

13 juli 2020 | Door:  Erik Langerhuizen

Erik Langerhuizen werkt al 15 jaar met veel plezier bij Alfa in Nijkerk. Op dit moment in de functie van relatie- en salesmanager. Hij wil toegevoegde waarde leveren voor de klanten van Alfa. Er zijn voor zijn klanten, op de momenten waarop dat nodig is, in goede en in slechte tijden. Een kennismaking met de man die zichzelf ook weleens de mkb-winstadviseur noemt.

Erik is 51 jaar en trotse vader van twee dochters (11 en 14 jaar) en gelukkig getrouwd met Eke. Hij is geboren in Drenthe en opgegroeid in de provincie Brabant. Hij woont nu samen met zijn gezin alweer 15 jaar in Hoevelaken.

Mkb-winstadviseur

Erik is officieel relatie- en salesmanager maar noemt zich ook weleens de mkb-winstadviseur. “Ik kom graag bij klanten over de vloer en ben dan een luisterend oor. Ik ga graag in gesprek over de actualiteit. Dus waar staat het bedrijf nu en waar wil het bedrijf naartoe. Door de vele gesprekken met ondernemers herken ik snel eventuele problemen en risico’s die zich kunnen voordoen.  Samen met de klant en met mijn collega’s – elke met zijn of haar eigen specialisme –  is het dan de uitdaging de bedreigingen te vertalen in kansen en de risico’s te beperken.  
Een goed doordacht  en (financieel) onderbouwd plan dat past binnen de visie en missie van het bedrijf geeft richting en rust.”

Alfa is van de medewerkers

Ik heb ooit gezegd “ik blijf nooit langer dan vijf jaar bij dezelfde werkgever” maar werk inmiddels al weer vijftien jaar bij Alfa. Alfa heeft mij de kans gegeven om mij verder te ontwikkelen en te doen wat bij mij past. Het is een bijzonder accountantskantoor, de aandelen zijn in handen van de medewerkers en daarbij zijn ze ook heel erg gericht op duurzaamheid. Dit wordt onderstreept door het B Corp certificaat. Dit bepaalt ook mede de cultuur van het kantoor. Er werken zeer betrokken mensen die niet alleen aan zichzelf denken maar oog hebben voor de impact van hun handelen op hun omgeving”, vertelt Erik.

Coronacrisis

In maart ging Nederland in een lockdown. Erik moest ook thuis werken en dat was best even schakelen. In verband met een grootschalige verbouwing van ons huis, wonen wij tijdelijk elders en nu moesten we dus ook nog met z’n allen thuis blijven. Dat was best even wennen. Gelukkig werken wij binnen Alfa al jaren volledig digitaal. Dat zorgde ervoor dat de techniek goed was geregeld. Ik zie er wel naar uit om weer meer op kantoor te zijn en weer vaker naar klanten te mogen. Gelukkig wordt het weer iets versoepeld.

Wil jij ook meer zicht op hoe de winstgevendheid van jouw bedrijf verbeterd kan worden maak dan een afspraak met één van onze relatiemanagers.

Erik Langerhuizen

Erik Langerhuizen

Relatiemanager

088 2533200 | elangerhuizen@alfa.nl


Meer over Erik