Banner

Gezinnen Stichting Leergeld Nijkerk dagje uit

1 oktober 2019 | Door:  Remco Nonkes

Alfa is sponsor van Leergeld Nijkerk en maakt een groot aantal gezinnen in de gemeente Nijkerk heel blij. De gezinnen ontvangen entreekaarten voor een bezoek aan een attractiepark met daarbij een giftcard voor onder meer het parkeren.  “Wij staan helemaal achter de missie van Leergeld en sponsoren Leergeld Nijkerk al sinds de oprichting van de stichting. Er is uiteraard geld nodig om de gezinnen te kunnen helpen maar naast de spullen die nodig zijn kunnen gezinnen ook wel eens een dag plezier gebruiken. Vandaar deze actie.” De missie van Leergeld is dat alle kinderen mee mogen doen. Want nu meedoen is straks meetellen.

Hulp van Leergeld

De start van een nieuw schooljaar is vaak een stressvolle periode voor ouders die problemen hebben met hun financiën. Nieuwe schoolspullen moeten worden aangeschaft en de facturen voor een kamp of reisweek komen alweer binnen. De kinderen zijn weer terug naar school waar ze hun klasgenoten ontmoeten die nog vol van hun vakanties zijn. De meeste gezinnen in het bestand van Leergeld Nijkerk kunnen nooit op vakantie of eens een dagje naar de dierentuin. Daarom zijn de vrijwilligers van Leergeld Nijkerk zo blij met de mooie donatie van Alfa Accountants. De vrijwilligers van Leergeld komen bij de mensen thuis en zien de meest schrijnende dingen. Er zijn ouders in de gemeente Nijkerk die geen geld hebben om kleding of luiers te kopen, waarvan de kinderen geen bedden hebben of geen gordijnen. Een dagje uit naar een attractiepark is dan totaal onhaalbaar maar zo nodig om eens samen plezier te hebben en te ontspannen. De gezinnen die worden verrast zijn speciaal geselecteerd en ontvangen deze week het pakketje thuis.

Informatie en aanvraag via website

Via leergeldnijkerk.nl kunnen ouders een aanvraag doen. Als een gezin nog niet bekend is bij Leergeld wordt altijd eerst een huisbezoek ingepland voor uitleg over Leergeld en een inkomenscheck. Leergeld Nijkerk kan helpen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets of iets dat nodig is voor school. Ook kan de sportclub of muziekles geregeld worden. Leergeld Nijkerk is een particulier fonds en werkt met vrijwilligers.

Remco Nonkes

Remco Nonkes

Directievoorzitter

088 2533256 | rnonkes@alfa.nl


Meer over Remco