Ho Hee Tang

Ho Hee Tang

Senior assistent accountant

Waarom heb ik voor accountancy gekozen? Wet- en regelgeving veranderen voortdurend, dus je blijft jezelf constant ontwikkelen. Ik hoor weleens van mensen die accountancy saai vinden, maar als je het aan mij vraagt: absoluut niet! Continue nieuwe dingen leren is voor mij een motivatie om zelfdiscipline te hebben. Elke dag sta ik vroeg op om accountancynieuws en vakliteratuur te lezen. Op deze manier kan ik klanten optimaal bedienen. Dit in combinatie met de afwisselende werkzaamheden maakt het werk zo leuk!

Waarom Alfa? Ik vind Alfa een mensgerichte organisatie, waar de klanten én werknemers centraal staan. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het gevoel van waardering is onmisbaar bij Alfa. Wij werken in teams met verschillende talenten. Samen zorgen wij ervoor dat wij verder groeien om de beste dienstverlening te bieden aan klanten. En wat ook belangrijk is: samen staan wij sterk!

Waar liggen mijn interesses? Automatisering spreekt mij erg aan: bouwen aan efficiëntie voor processen. Ondernemers hiermee helpen geeft mij voldoening. Zo kunnen zij focussen op hun passie: het ondernemen zelf. In de afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik ook graag internationale klanten bedien. Het schakelen tussen de Engelse en Nederlandse taal is uitdagend, maar wel erg leuk. Als laatst vind ik het onwijs tof om artikelen (Alfa website) te schrijven over externe verslaggeving. Bij voorkeur kies ik onderwerpen uit waar klanten in de praktijk moeite mee hebben of waar zij meer duidelijkheid over willen krijgen, bijvoorbeeld bij de Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ).


Recente artikelen van Ho Hee

Hoe verwerk je subsidie in de jaarrekening (deel 2)?

Hoe verwerk je subsidie in de jaarrekening (deel 2)?

7 juli 2021

Verwerk je de investeringssubsidie, de financieringsfaciliteit en het ontwikkelingskrediet op dezelfde wijze als de exploitatiesubsidies die in het vorige deel behandeld zijn?

Hoe verwerk je subsidie in de jaarrekening?

Hoe verwerk je subsidie in de jaarrekening?

2 maart 2021

Hoe presenteer je de subsidie in de jaarrekening? Moet je dit verwerken als omzet of dien je dit in mindering te brengen op de kosten? We gaan nader in op de exploitatiesubsidies.