Joost Blom

Joost Blom

Juridisch adviseur

In Naaldwijk werk ik als juridisch adviseur voor onze klanten. Ik ben een allround jurist waarbij ik gespecialiseerd ben in het verbintenissen- en vennootschapsrecht. Daarbij heb ik veel ervaring in (duurzame) glastuinbouw. Denk hierbij aan (aard)warmte, maar bijvoorbeeld ook aan waterzuiveringsprojecten.

Vanuit ons hoofdkantoor in Wageningen ben ik daarnaast in mijn functie van stafmedewerker bureau vaktechniek fiscaal-juridisch, verantwoordelijk voor de vaktechnische ondersteuning van de andere juristen van Alfa en zet ik landelijke acties uit.


Recente artikelen van Joost

Klimaatakkoord krijgt ook een plek in juridische contracten

Klimaatakkoord krijgt ook een plek in juridische contracten

7 januari 2020

Het Nederlandse Klimaatakkoord heeft ook een juridische kant. Veel contracten zullen bijvoorbeeld een duurzaamheidsparagraaf moeten gaan bevatten. Lees meer over de juridische impact.

De verplichte UBO-registratie komt nu echt dichtbij

De verplichte UBO-registratie komt nu echt dichtbij

8 juli 2019

Je hebt het waarschijnlijk al her en der gelezen: vanaf 1 januari 2020 moeten ondernemers de zogenaamde UBO gaan inschrijven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel. De UBO is de Ultimate Beneficial Owner, of in goed Nederlands de Uiteindelijk Belanghebbende. De wet is al heel lang aangekondigd – wij berichtten hier eerder al over – en is verplicht op grond van Europese wetgeving. Dit betekent voor veel ondernemingen dat zij actie moeten ondernemen om de UBO in te schrijven.