Bob van der Gaag

Bob van der Gaag

Bedrijfskundig adviseur mkb/ relatiemanager

Een afwisselend carrièrepad bracht mij uiteindelijk naar Alfa in Naaldwijk, in de functie van bedrijfskundig adviseur voor het mkb. Afwisselend, en daardoor misschien wel de best denkbare ‘vooropleiding’ die een bedrijfsadviseur maar kan hebben. Ik heb werkervaring opgedaan bij een lokale Rabobank, waar ik in diverse rollen als accountmanager zowel het kleinbedrijf als het grootbedrijf heb leren kennen. Tijdens mijn baan daar heb ik een studie bedrijfskunde gevolgd. Bij de bank heb ik al in veel ondernemerskeukens mogen kijken. Daarna heb ik bedrijfskundige ervaring opgedaan bij de landelijke branchevereniging voor zorgverleners. Mijn loopbaan ging verder als ‘ondernemer in loondienst’, als operationeel directeur bij een mkb-bedrijf in de personeelsbemiddeling.

Ondernemers heb ik altijd al boeiend gevonden. Het zijn mensen die denken vanuit kansen. Mensen met een positieve kijk op de toekomst. Daar herken ik veel van mijzelf in, in het denken in oplossingen en uitdagingen. Daarom ben ik op mijn best bij het begeleiden van ondernemers. In de rol van bedrijfskundig adviseur word je met een enorme diversiteit geconfronteerd: diversiteit in klanten, diversiteit in sectoren en diversiteit in vragen. Al die verschillende ervaringen neem ik mee in het advies aan een ondernemer.

Als bedrijfsadviseur ben je generalist. Het voordeel van Alfa is dat er altijd specialisten stand-by staan; van IT-adviseur en fiscalist tot duurzaamheidsadviseur. Daarnaast ben ik voor het kantoor ook relatiemanager. Het is een rol die verder gaat dan de dagelijkse contacten die een klantbeheerder heeft. Als relatiemanager ben je er om met regelmaat met klanten te overleggen of onze dienstverlening nog altijd aansluit op zijn of haar wensen. Daarnaast blikken we samen vooruit en fungeer ik als sparringpartner bij allerlei strategische thema’s die van toepassing zijn op de betreffende klant.

Ook privé ken ik ons werkgebied goed. Ik ben woonachtig in Maasland, samen met vrouw en twee kinderen. In mijn vrije tijd doe ik graag wat ik altijd al deed: voetballen, zij  het niet meer op het niveau van weleer in het eerste elftal van Excelsior Maassluis. Daarnaast mag ik graag tennissen en hardlopen. Bij mijn huidige club MVV’27 zet ik me in voor vrijwilligerswerk als lid van de sponsorcommissie.


Recente artikelen van Bob

Het mes van de elektrische maaimachine snijdt aan twee kanten

Het mes van de elektrische maaimachine snijdt aan twee kanten

24 april 2023

‘Groen’ ondernemen: welke ondernemer kan er nog onderuit? Zeker niet als je dagelijkse werkomgeving letterlijk het groen is, zoals bij Weverling Groenproviders.

Bedrijfskundig advies bij Alfa Naaldwijk

Bedrijfskundig advies bij Alfa Naaldwijk

20 maart 2023

Waarom is advisering zo’n ondergeschoven kindje? Hoe komt het dat bedrijfskundig advies een enorm grote positieve impact kan hebben op je bedrijf?

Riemen vast…………..?!

Riemen vast…………..?!

1 september 2022

De zomervakantie is voorbij en het dagelijkse leven is weer van start gegaan. Of zien we met elkaar steeds meer beren op de weg en belanden we in een recessie?

Commerciële tijgers!

Commerciële tijgers!

26 juli 2021

Zorgen voor je bestaande klanten is belangrijk. Toch is sales vaak een onderschoven kindje. Bob van der Gaag neemt je mee, want buiten winnen, begint binnen!

Bedrijfskundig advies voor mkb’ers groeit: “Alfa fungeert als stok achter de deur”

Bedrijfskundig advies voor mkb’ers groeit: “Alfa fungeert als stok achter de deur”

25 maart 2021

Niet elke mkb-ondernemer kan zijn of haar bedrijf op eigen kracht laten groeien en bloeien. Vroeg of laat komt er een moment dat een bedrijfskundig adviseur het verschil maken.