Banner

Paasstollenactie van Alfa en Bakkerij vd Berg levert 7500 euro op voor Oekraïne

25 mei 2022 | Door:  Monique van der Pad

1.340 verkochte paasstollen. Dat is de balans die Alfa Accountants en Adviseurs in Naaldwijk kon opmaken na een meer dan geslaagde actie voor Oekraïne. Door medewerkers van Alfa Naaldwijk en zelfs hun kinderen werden stollen aan de man gebracht, goed voor een bedrag van € 7539,55. Met het forse bedrag heeft Alfa drie goede doelen die zich inzetten voor het getroffen land gelukkig gemaakt. Bovenop het bedrag komt nog een extra donatie van Alfa: 5000 euro.

Westlanders en paasstollen blijkt een goede combinatie, kon Alfa na afloop van de actie constateren. Die belangstelling zal zeker te maken hebben met het royale bedrag dat per verkochte stol voor het goede doel bestemd was: 5,61 euro. Inmiddels heeft het Naaldwijkse accountantskantoor al bestemmingen voor het gehele bedrag gevonden.

Weggeefwinkel Westland

Stichting Westland voor Oekraïne is verblijd met ongeveer 5800 euro aan nuttige producten, zoals verzorgingsproducten, schoenen, slippers, kleding, zonnebrillen en speelgoed. De stichting helpt Oekraïners die in het Westland zijn opgevangen. De producten komen te liggen in de Westlandse weggeefwinkel waar vluchtelingen die hier verblijven er - gratis - een keus uit kunnen maken.

Vitis Welzijn en Maasdijk voor Oekraïne

Voor de ongeveer honderd kinderen uit Oekraïne die nu in het Westland wonen organiseert Sonja van Dalen, een vrijwilliger van Vitis Welzijn, uiteenlopende activiteiten, van sport en spel tot creatief en educatief. Daarvoor reserveert Alfa een bedrag van 1000 euro. En voor Stichting Maasdijk voor Oekraïne is er een gift van 750 euro. Ook in de voormalige brandweerkazerne in het dorp worden tijdelijk vluchtelingen opgevangen. Voor dit bedrag kan de Maasdijkse organisatie een dagje Blijdorp organiseren, inclusief vervoer en eten en drinken.

Alfa heeft al aangekondigd de komende tijd nog eens 5000 euro te doneren voor andere lokale projecten voor Oekraïense vluchtelingen.

directeur Toni di Addario van Alfa Naaldwijk en HRM-medewerker Monique van der Pad met het resultaat van de actie voor Oekraïne: 12.500 euro.

Monique van der Pad

Monique van der Pad

Directiesecretaresse HRM

088 2531873 | mvdpad@alfa.nl


Meer over Monique