Banner

Even voorstellen: Marieke Verboom

13 juni 2022 | Door:  Eva van Eijck

Sfeer betaalt zich uit bij Alfa

Aan het einde van elke maand kijkt heel werkend Nederland reikhalzend uit naar het moment waarop het salaris wordt gestort. Elke maand weer een prettige gebeurtenis. Deze vorm van betaling is nog helemaal niet zo lang de standaard. Slechts enkele decennia geleden ontvingen werknemers nog een loonzakje met daarin contant het week- of maandgeld. Vaak werd dit dezelfde dag nog in de plaatselijke kroeg stukgeslagen. De term ‘salaris’ is zelfs nog veel ouder. Dit stamt af van het Latijnse woord ‘Salarium’, wat zoutrantsoen betekent. De Romeinen betaalden hun soldaten graag uit in zout, ook wel het witte goud genoemd. Dat gaat tegenwoordig dus wel anders. Tijd om eens wat nader kennis te maken met de salarisafdeling van Alfa. De afdeling waar Marieke Verboom werkzaam is …

Als Marieke Verboom door de lange gang van Alfa aan komt lopen, verontschuldigt ze zich meteen. “Sorry hoor, een interview, dat is nou niet mijn dagelijkse bezigheid”. “Laten we maar even verderop in een kantoortje gaan zitten”. In deze zin ligt het verhaal van Marieke eigenlijk al verscholen. Niet op de voorgrond, gewoon je werk doen en daarvan genieten. “Tsja.. waarom kiest iemand voor salarisadministratie? Goede vraag. Ik heb economie altijd al een leuk vak gevonden en ben na mijn middelbare school op de toenmalige H.E.S. terechtgekomen. Dat was een erg leuke tijd waarna ik verder ben gegaan in het vak. Via de Federatie voor Belastingadviseurs kwam ik al werkend en lerend bij Price Waterhouse Coopers terecht. Zo rol je eigenlijk het vak in en ik ben er nooit meer weggegaan.

Marieke Verboom is sinds tweeënhalf jaar werkzaam op de salarisadministratie bij Alfa. “Ik werkte net drie maanden bij Alfa toen de coronacrisis uitbrak. Ik kende nog niet eens iedereen bij naam of ik zat al thuis achter mijn computer te werken. Dat was wel even een aparte manier van opstarten inderdaad”, glimlacht Marieke. “Zaten we ineens aan de keukentafel te werken, mijn kinderen ernaast met huiswerk of een bonk klei, dat was wel even andere koek dan de ‘rust’ van kantoor. Het leuke van Alfa is dat ik me zelfs in die eerste periode van thuiswerken altijd welkom en op mijn gemak heb gevoeld. Ik kon bij iedereen terecht voor de vragen die ik, zeker in het begin, had. We kregen faciliteiten als een bureaustoel of een laptop aangeboden en er ging geen week voorbij of de postbode kwam langs met een pakketje, een bos bloemen of een doos chocola. Toen wist ik zeker dat ik de juiste keuze had gemaakt om mijn baan bij een uitzendbureau te wisselen voor Alfa. Niet voor alle leuke attenties, maar vooral voor het gevoel dat ik erbij kreeg.

Meer dan bruto of netto

Marieke is samen met de afdeling waar ze werkt verantwoordelijk voor de salarissen. “De wereld van de belasting en salarisadministratie heeft niet zo’n goed imago en dat is jammer”, vertelt Marieke. “Ik heb hartstikke leuk werk, leuke collega’s en fijne werkomstandigheden. Mijn dag is nooit hetzelfde en hangt helemaal af van de mailtjes die in de mailbox terechtkomen. Wij zijn niet alleen maar bezig met het berekenen van bruto en netto. We houden ook de cao’s bij en kijken of en waar er veranderingen zitten. Het allerleukste van mijn baan? De omgang met de vaste klanten. Dat was het meest lastige in coronatijd. Je kunt niet even langsgaan op een bedrijf of een kas van een klant binnenstappen om face to face eens met elkaar te kletsen of zaken door te nemen. En dat is wel het leukste om te doen. Als ik bij een klant langsga om regie-afspraken te maken, zijn de ondernemers maar wat trots op hun bedrijf. Niet zelden sta ik langer naar de komkommers te kijken dan dat ik in het kantoortje de cijfers en de afspraken aan het doornemen ben. Dat waarderen de klanten ook, dat persoonlijke contact dat ze met Alfa hebben.

Vrienden van Alfa

Marieke is blij met het warme bad dat ze bij Alfa en haar klanten ervaart. “Ja dat helpt heel erg mee om met plezier elke dag vanuit Maassluis deze kant op te rijden inderdaad. En voor klanten is dat ook heel prettig. Als de klant vragen heeft, weten ze dat ze bij Alfa direct een vast aanspreekpunt kunnen benaderen en worden ze ook gehoord. Dat vind ik heel fijn aan dit bedrijf. Alfa zorgt voor een prettige werksfeer, van de mensen achter de balie tot de vestigingsdirecteuren, iedereen maakt een praatje en iedereen weet wie je bent. Laatst zijn we met zijn allen met de bus naar ‘Vrienden van Amstel’ in Ahoy Rotterdam geweest. Dat zijn natuurlijk super leuke dingen om met het bedrijf te doen. Een schoolreissfeer creëren, daar profiteer je als werkgever op andere momenten weer van. Het werd een heel gezellige avond. Binnenkort gaan we een nachtje weg en een tijdje terug zijn we met onze afdeling een hapje gaan eten. Het typeert Alfa dat dit soort uitjes worden georganiseerd. En dat betaalt zich uiteindelijk weer uit! Er is overigens nog genoeg werk te doen en er zijn voldoende vacatures. Wij zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe collega’s. Je zult zeker een heel leuke werkgever aantreffen. Ik zou zeggen: solliciteren!” sluit Marieke met een lach af.

Eva van  Eijck

Eva van Eijck

Directiesecretaresse

088 2532526 | evaneijck@alfa.nl


Meer over Eva