Banner

Even voorstellen: Kees Hendriks

17 november 2022 | Door:  Kees Hendriks

Werken in de kleedkamer!

Dat Kees Hendriks fanatiek is, hoef je op het kantoor van Alfa Naaldwijk aan niemand meer te vertellen. Voetballen, padel, hardlopen. Alles doet Kees met de energie van een Duracell konijntje. Dat vertaalt zich ook in zijn werk als klantbeheerder op kantoor. Een verhaal over de drijfveren van Kees om ’s morgens de deur van Alfa Naaldwijk  open te doen en ’s middags na de schoonmakers weg te gaan. Een uitgebreid verhaal over werken dat voelt als zitten in een voetbalkleedkamer…

“Ga jij je mond eens gauw spoelen”, lacht Kees als de vraag gesteld wordt of hij toevallig bij de V.V. Naaldwijk actief is. S.C. Monster is het en Monster zal het blijven voor Kees Hendriks. Het is de gezonde rivaliteit van een typische Westlander. “Iedereen kent iedereen in deze omgeving joh, een beetje plagen hoort erbij, maar we mogen elkaar allemaal best hoor”. Breed lachend lepelt Kees de ene na de andere anekdote op uit de zeventien jaar dat hij nu al voor Alfa Naaldwijk werkt. “Ik begon in 2006 als stagiair toen ik de opleiding HBO Accountancy deed. Via via kreeg ik het telefoonnummer van de baas, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een mailtje gestuurd. Ik mocht langskomen. Drie weken later vroegen ze me of ik geen interesse had om te blijven. In eerste instantie had ik trouwens totaal geen idee welke opleiding ik na de middelbare school wilde gaan doen. Ik vond economie leuk, dat werd ook gegeven door een toffe gozer en dat ben ik aan de universiteit gaan studeren. Ik heb het een jaar volgehouden. Het was niks voor mij. Zat ik daar in een grote zaal met meer dan vijfhonderd lui. Een leerboek zo dik als een stoeptegel voor mijn neus en dan ook nog eens in het Engels. Heel onpersoonlijk allemaal. Blij werd ik er niet van. Ik was een nummer, voelde me er niet op mijn gemak. Liever ging ik sporten. Toen ben ik overgestapt naar HBO Accountancy. Dat bleek een schot in de roos.

Stofzuigers

Langzaamaan krabbelde Kees van stagiair binnen het bedrijf op tot klantbeheerder. Dat wat hij nu met enorm veel plezier en gedrevenheid doet. “Dat is ook het fijne aan werken bij Alfa”, je krijgt alle ruimte om te zijn wie je bent. Een heerlijke manier van werken. Je wordt vrijgelaten in dat wat je doet. Zo doe je wat je leuk vindt en ontwikkel je je vanzelf verder. Dat gaat heel natuurlijk, automatisch bijna. Daarnaast werken er bij Alfa heel erg leuke collega’s. Je houdt het niet voor niets al zeventien jaar vol natuurlijk. De sfeer die hier hangt heeft wel wat weg van een voetbalkleedkamer”, grinnikt Kees. Elkaar af en toe de maat nemen, beetje plagen. Laatst had ik gelezen dat iemand een hekel had aan schoonmaken. Heb ik de volgende ochtend mooi zijn kantoor vol gezet met stofzuigers”. Humor. Het past Kees Hendriks als een jas.

Het leuke aan mijn werk is het omgaan met de klanten. “Ik ben een mensenmens. Ik heb graag contact met anderen. Samen kijken naar de mogelijkheden, naar oplossingen. Dat sparren met klanten vind ik het leukst. Ik ga ook graag met klanten op pad. Alfa Naaldwijk is sponsor van voetbalteams en op nog veel meer manieren maatschappelijk betrokken, dat vind ik leuk”. Met andere businessleden is Kees dus regelmatig ergens anders te vinden dan achter zijn computer. “Het opmaken van de jaarcijfers hoort erbij en dat vind ik ook echt leuk om te doen. Maar het is toch geweldig om aan het werk te zijn, terwijl je een wedstrijd kijkt in de businessunits van Sparta of om een potje padel te spelen met collega’s. Zo zie je elkaar ook eens op een andere, wat informelere manier. Dat werkt voor mij heel goed.

Fanatiek

De klanten lopen ondertussen weg met de goedlachse inwoner van ’s-Gravenzande. Ik werk vooral veel met klanten uit het mkb. Allerlei soorten bedrijven heeft Kees onder zijn hoede en ook dat bevalt hem prima. Van een chocolaterie tot installatiebedrijven of schilders. Iedereen heeft een eigen bedrijfsvoering en elk bedrijf behoeft een andere strategie. Dat houdt het heel afwisselend en leuk.

Voorlopig heeft Kees Hendriks energie genoeg om elke dag 150% te geven voor Alfa Naaldwijk. “Maar ik vergeet mijn gezin ook niet, hoor. Ik heb twee geweldige kindjes en een heel leuke vrouw. Mij hoor je niet klagen”. Voetballen zal Kees ook voorlopig nog wel even blijven doen. “Ik ben veel te fanatiek joh, ik wil elke wedstrijd nog winnen. Zo lang ik dat heb, ga ik overal lekker mee door”, sluit Kees het interview af.  

Kees Hendriks

Kees Hendriks

Klantbeheerder

088 2532479 | khendriks@alfa.nl


Meer over Kees