Webinars MVO en duurzaamheid

In 2017 organiseerden Alfa en MVO Consultants een vijftal webinars over maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Het doel was om jullie, als ondernemers, te informeren en enthousiasmeren over MVO.

De webinars hebben al plaatsgevonden, maar we zouden niet maatschappelijk verantwoord zijn, als wij de webinars niet beschikbaar zouden stellen voor diegenen die de webinars terug willen kijken. Daarom vind je hieronder een makkelijk en duidelijk overzicht van alle webinars, met een korte omschrijving van het onderwerp dat besproken wordt.

Webinar 1 - De basis van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

We starten met een algemeen webinar. Tijdens dit webinar wordt de actuele status van de MVO-wereld belicht. Wat doen grote bedrijven? Wat vraagt de overheid? En welke mogelijkheden zijn er voor ondernemers om te starten? Deze vragen worden tijdens dit eerste MVO webinar behandeld.

Webinar 2 - MVO Praktijkvoorbeelden

Tijdens dit webinar behandelen we verschillende bedrijven. De bedrijven die aan bod komen hebben MVO-verslagen geschreven of certificaten behaald. De weg naar deze certificaten of verslagen en de voordelen die ze ermee hebben behaald komen aan bod.

Webinar 3 - De CO2-Prestatieladder – het snelst groeiende certificaat in Nederland

Een introductie van het CO2-Prestatieladder certificaat. Waarom groeit dit certificaat zo snel? Hoe verlenen opdrachtgevers gunningsvoordeel met het certificaat? Dit zijn vragen die we behandelen. Daarnaast zullen we een aantal praktische tips geven die ervoor zorgen dat het certificaat veel sneller en pragmatischer behaald kan worden.

Webinar 4 - Het MVO Jaarverslag en MVO Certificaten

Er zijn veel mogelijkheden om de MVO-activiteiten van bedrijven te communiceren. Tijdens dit webinar geven wij inzicht in deze certificaten. Waarom zijn er zoveel verschillende certificaten? En wat is het verschil tussen deze certificaten? Na dit Webinar weet je dat er een mogelijkheid is om een MVO-fundament te leggen waarmee je binnen 2 maanden ieder MVO-certificaat kan behalen.

Webinar 5 - De MVO-aanpak voor MKB-bedrijven

In het laatste MVO Webinar leveren wij een stappenplan waarmee iedere MKB-ondernemer direct aan de slag kan. Het stappenplan bestaat uit 6 stappen en resulteert in een MVO-beleid dat voldoet aan de internationale MVO-richtlijnen.