Banner

Welke latente ruimte heb jij?

7 november 2019 | Door:  Jan-Willem van Beek

De afgelopen maanden heeft de Nederlandse veehouderij kennis gemaakt met een nieuw begrip: de “latente ruime”. Of te wel de verborgen, niet zichtbaar maar wel aanwezige potentiele ruimte.

In het stikstofdossier en ook vooral in de uitvoering via  provinciale beleidskaders is  deze latente ruimte een belangrijk discussiepunt.

Ontwikkelruimte

Latente ruimte gaat echter verder dan jouw vergunning en stikstof. Welke onderdelen binnen jouw bedrijf en ondernemerschap bieden nog niet zichtbare maar wel aanwezige potentie? Wanneer deze ontwikkelingsmogelijkheden passen bij zowel de  korte- als lange termijnstrategie, vraagt dit om actie. Latente ruimte binnen jouw onderneming is dynamisch, kan variëren en gaat met de ontwikkeling van de onderneming mee.

Ondernemersdoelstellingen

Uitsluitende focus op bijvoorbeeld de vergunde situatie leidt af van jouw echte ondernemersdoelstellingen. Door voortdurend jouw potentie binnen de onderneming voor ogen te houden stel je jezelf  in staat om snel en doeltreffend te schakelen op kansen en bedreigingen.

Eigenlijk dien je je  af te vragen of de latente ruimte van jouw onderneming en ondernemerschap past binnen de huidige vergunning. Dit kan variëren van consolidatie of schaalvergroting tot verbreding of nieuwe activiteiten.  Door de focus te leggen op de potentie van jouw capaciteiten en de onderneming  wordt bedrijfsontwikkeling vereenvoudigd en overzichtelijk.

Belangrijke vragen

Ondersteuning

Zoek je ondersteuning in de beantwoording van deze vragen? Neem dan contact op met een specialist van Alfa via het dichtstbijzijnde kantoor.

Jan-Willem van Beek

Jan-Willem van Beek

Bedrijfskundig adviseur

088 2533072 | jvanbeek@alfa.nl


Meer over Jan-Willem