Banner

Riorden Knol: van de B-selectie van Vroomshoopse Boys naar de A-selectie van Alfa

27 augustus 2020 | Door:  Riorden Knol

Hij moet eerlijk toegeven dat hij vóór zijn sollicitatie nog nooit van Alfa had gehoord. Maar inmiddels is het met de bekendheid van Alfa meer dan goed gekomen bij Riorden Knol. Als junior bedrijfskundig adviseur (24) reed hij tot vóór de coronatijd elke dag met veel plezier vanuit Vroomshoop naar Zwolle. Hij is daarmee een van de medewerkers voor wie het thuiswerken ook flink voordeel oplevert. “Het is een uur rijden, dus iedere dag was ik al gauw twee uur reistijd kwijt.”

Als junior bedrijfskundig adviseur voor het mkb is Riorden de spil in nogal wat werkzaamheden bij Alfa in Zwolle. “Het is een heel diverse functie. Ik ondersteun vooral de relatiemanagers en de klantbeheerders bij hun werk. Dat kan bijvoorbeeld de onderbouwing van een financieringsaanvraag voor een klant zijn. Dit doe ik wel in samenwerking met diverse collega’s, maar de uitvoering voor het maken van de financiële overzichten ligt vooral bij mij. Ook worden er veel tussentijdse rapportages voor klanten gemaakt. Bij Alfa werken we daarvoor met VisionPlanner Online, de financiële rapportagesoftware. Daarmee kijk je als accountant/bedrijfskundige niet alleen naar het verleden, maar vooral naar de toekomst. Je kunt hierdoor klanten proactiever benaderen als je ziet dat kosten en/of opbrengsten uit de pas gaan lopen of prognoses niet meer aansluiten op wat men verwacht had. Dat is echt een kracht van Alfa voor klanten, VisionPlanner Online.”

Meer diversiteit

Bezig zijn met cijfers, maar niet als fulltime accountant. Het sluit helemaal aan bij de ambitie van Riorden. “Tijdens mijn bachelor bedrijfseconomie kreeg ik de eerste twee jaar ook onderdelen accountancy. Maar puur met accountancy bezig zijn leek me wat te eenzijdig. Ik wilde wat meer diversiteit. Toen kwam die functie van junior bedrijfskundig adviseur bij Alfa op mijn pad. De omschrijving sprak mij heel erg aan. Dit was tevens mijn eerste sollicitatiegesprek sinds het afronden van mijn opleiding.”

En dan te bedenken dat hij Alfa niet van naam kende. Dat hij er ver voor van huis moet neemt Riorden graag voor lief, ook al is Alfa ook in Twente vertegenwoordigt. “Maar deze functie is er niet binnen de clusters in Twente, dus zodoende ben ik werkzaam in Zwolle.”

Thuiswerken

Inmiddels hoeft hij nog maar op twee á drie dagen in de week naar kantoor te rijden. Binnenkort maken we nieuwe afspraken over thuiswerken. Het zal dan niet altijd meer verplicht zijn om fulltime naar kantoor te komen.” Maar buiten deze COVID-19 periode om, waar overigens alles prima geregeld is binnen Alfa, is de werk-privé balans altijd goed geweest!

Vroomshoopse Boys

Riorden: “Dit is een functie met ups en downs. Als je twee of drie financieringsaanvragen hebt lopen, je tussentijdse rapportages moet maken en een dashboard voor VisionPlanner Online moet inrichten, dan ben je volledig ingepland. Soms zijn het periodes wat rustiger, maar dit kan het volgende moment ineens anders zijn.”

Zo blijft er in ieder geval nog tijd over om de B-selectie van Vroomshoopse Boys te versterken. “Nee, ik heb niet de ambitie om het eerste elftal te bereiken. Het niveau in het tweede of derde elftal is ook goed. En tafelvoetballen op kantoor, dat doe ik ook graag, misschien is dit zelfs op het niveau van een A-selectie.” Lachend: “Al weet ik niet of er nog veel collega’s zijn die het leuk vinden om tegen mij te spelen.”

Veel verantwoordelijkheid

Druk of niet, reistijd of niet: het werk als jongste bedrijfskundig adviseur van Cluster Zwolle bevalt. “Het mooie van Alfa vind ik dat je al heel snel veel verantwoordelijkheid krijgt. Natuurlijk wordt er wel op je gelet, maar als ze zien dat het goed gaat en je met de verantwoordelijkheid om kan gaan, kun je je eigen gang gaan. Zo kwam er in een vrij kort stadium al direct contact met klanten wat gedurende de tijd bij Alfa alleen maar vergroot is. Als ik bijvoorbeeld een afspraak met een klant wil inplannen, hoeft dat niet altijd meer in overleg met een leidinggevende.”

Alfa staat erom bekend haar klanten actief te ondersteunen. Hier werkt ook Riorden aan mee. “Ja, daar zijn we voortdurend mee bezig. Voornamelijk de tussentijdse rapportages waarbij we de klant proactief richting de toekomst kunnen ondersteunen, is een kans voor Alfa. Andere kantoren doen dit ook wel, maar hier gaat het voornamelijk om rapportages die betrekking hebben op onlangs gerealiseerde cijfers. Dit heeft uiteraard ook een toegevoegde waarde, alleen wordt er niet of nauwelijks naar de toekomst gekeken. Iets waar wij met VisionPlanner Online uitstekend in kunnen ondersteunen. Hier kunnen en moeten we nog meer mee gaan doen. Zo kun je proactief schakelen met een klant en adviseren waar nodig. Ik vind dat een leuke activiteit om zelf op te pakken. Zo ben ik voor het hoofdkantoor van Alfa met een aantal collega’s bezig om VisionPlanner Online verder te ontwikkelen en uit te rollen binnen Alfa. Op deze manier kunnen alle collega’s en daarbij de klanten van Alfa ondersteund worden om hun doelen te behalen.”

Riorden Knol

Riorden Knol

Bedrijfskundig adviseur

088 2533093 | rknol@alfa.nl


Meer over Riorden