Banner

Oeps…, digitale toekomst

8 januari 2019 | Door:  Bauke Nieuwenhuis

Wanneer de oliebollen op tafel komen te staan is het voor velen een tijd op terug te kijken op wat het afgelopen jaar ons gebracht heeft. Voor mij dus nu ook een korte terugblik. Uit de vele onderwerpen die ik natuurlijk kan kiezen pak ik er maar één uit. Ik denk hierbij aan het succes van de Agrinotabijeenkomsten.

Het ontstaan

Tijdens een ICT-vergadering in oktober bij ons op kantoor wordt het idee geopperd om een keer een bijeenkomst te houden over Agrinota. Het doel is klanten te informeren over de digitale mogelijkheden van het bijhouden van hun eigen administratie, zeg maar de digitale facturenmap. Hebben klanten hier wel behoefte aan is natuurlijk een snel gestelde vraag. Toch maar besloten om het te gaan organiseren en te kijken waar het schip zou stranden. Een bijeenkomst voor starters en een bijeenkomst voor gevorderden moest het gaan worden. In november de uitnodiging verstuurd, natuurlijk digitaal. Nu maar afwachten wat de reacties zouden zijn.


Boven verwachting succesvol

Oeps.., binnen enkele dagen waren zowel de bijeenkomst voor zowel starters als die voor gevorderden al volgeboekt. Het leek bijna op de kaartverkoop van de Zwarte Cross. En nu? Dan nog maar een bijeenkomst organiseren. Oeps.., ook deze was binnen enkele dagen vol. En zo ging het nog een paar keer vaker. Om het verhaal toch wat kort te houden kom ik maar tot de conclusie. We kunnen terugkijken om een geslaagd project. In totaal zijn er 125 klanten geweest, die als starter of reeds gebruiker van Agrinota, tips en uitleg hebben gekregen over deze nieuwe manier van werken. Een groot succes dus.

Vooruitkijken

Nu de meeste oliebollen weer op zijn en het inmiddels januari is, gaat iedereen ook weer vooruitkijken. En om maar bij het onderwerp te blijven, ook over digitaliseren. Er zijn vele goede voornemens gemaakt door klanten om te beginnen met het inscannen van de papieren nota’s, maar juist ook om de leveranciers aan te schrijven dat ze hun nota’s niet langer op papier wensen maar via de mail. Een mooie ontwikkeling om te zien. Zullen we de oude map met facturen nog gaan missen of juist niet…. Ik denk van niet.

Meer weten

Voor de lezers van dit artikel, die niet bij deze bijeenkomsten aanwezig zijn geweest en zich afvragen welk succes zij gemist hebben, kunnen natuurlijk altijd contact met ons opnemen en zich laten informeren naar de mogelijkheden.

Ik wens je een succesvol 2019 toe.

Bauke Nieuwenhuis

Bauke Nieuwenhuis

Kantoorleider

088 2533069 | bnieuwenhuis@alfa.nl


Meer over Bauke