Banner

Medewerkers van IJsselmuiden en Meppel verhuizen naar Zwolle

2 november 2021 | Door:  Arjan Jans

In 2022 verhuizen de medewerkers van onze Alfa-kantoren in IJsselmuiden en Meppel naar een nieuwe locatie in Zwolle.

Waarom dit besluit?

De reden daarvoor is niet onverwachts. “We zien steeds vaker dat onze medewerkers op locatie werken bij onze klanten. Dicht bij het werkgebied, daar gebeurt het en daar willen we graag aanwezig zijn. Ook wonen veel medewerkers in de buurt van onze klanten. Net zo makkelijk om dan bij de klant af te spreken.

Daarnaast kiezen medewerkers, mede door corona ingegeven, steeds vaker voor een combinatie van thuiswerken en werken op kantoor, oftewel het hybride werken. Mede hierdoor signaleren we steeds meer lege bureaus in onze kantoorpanden. Dat heeft ons doen besluiten om de kantoren van Meppel en IJsselmuiden op te laten gaan in Zwolle.

Hybride werken

“Hybride werken is de toekomst en dat onderstrepen we bij Alfa. De afgelopen periode hebben wij bij onze collega’s gepolst in welke mate zij het prettig vinden om in de toekomst zowel thuis te werken als op kantoor. De flexibiliteit en vrijheid wordt als uitermate belangrijk ervaren. Daarbij vinden de gesprekken met klanten veelal op locatie bij de klant plaats. De plek waar het allemaal gebeurt. Dit sluit volledig aan bij onze merkbelofte ‘Overal dichtbij’. Het is dus simpelweg niet meer nodig om meerdere kantoorpanden aan te houden in deze regio”, aldus Jonny Hilberink, directievoorzitter van de kantoren in Zwolle, Meppel en IJsselmuiden.

Nieuw pand voor Alfa in Zwolle

Op dit moment vinden er gesprekken plaats om de panden in Meppel, IJsselmuiden en Zwolle te verkopen. De locatie van Alfa in Zwolle komt op een nieuwe plek, centraal gelegen. Het wordt een plek waar klanten een 'warm’ welkom krijgen en collega’s elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar kan worden samengewerkt en kan worden bijgepraat. “We streven naar een mooie balans met een mix van werken op locatie bij de klant, thuis of op de werkvloer .”, vertelt Arjan Jans, directeur Alfa Zwolle.

Vertrouwde gezichten blijven

Klanten houden hun eigen contactpersoon. De verhuizing naar de nieuwe locatie heeft verder geen consequenties voor de personeelsbezetting. Zodra er meer duidelijkheid is over de datum van de verhuizing, wordt dit uiteraard via verschillende kanalen gecommuniceerd.

Meer informatie

Mocht je naar aanleiding van de nieuwe werkwijze of de sluiting van de kantoorpanden vragen hebben, neem dan gerust contact op met Arjan Jans. Hij is bereikbaar via 088 2533154 of ajans@alfa.nl.