Banner

Groeien bij Alfa, Frank deed het zo

4 juni 2021 | Door:  Frank Piek

Een paar jaar geleden wandelde Frank bij ons binnen. Vers van de universiteit begon hij als fiscalist. De eerste weken waren wennen voor hem, de omschakeling van het studentenleven naar een kantoorbaan was groot. En het mooie weer maakte dat buiten en een baan “on the road” lonkte. Frank liet zich hierdoor niet ontmoedigen, beet zich vast in alles wat op hem af en kwam en langzaam maar zeker vond hij helemaal zijn draai bij Alfa Accountants en Adviseurs in Zwolle, Meppel en IJsselmuiden.

Mede dankzij deze houding groeide hij heel snel in zijn rol als fiscalist en gaat hij elke dag met veel plezier en energie naar zijn werk. Hij heeft gekozen om zich vooral te richten op agrarische fiscale vraagstukken en is dan ook regelmatig “on the road” om op bezoek te gaan bij klanten op hun boerderij.

Persoonlijk ontwikkelingstraject

Ontwikkeling en groei in je werk is uiteraard altijd een wisselwerking tussen je eigen inzet en de mogelijkheden die een werkgever hiervoor biedt. We  stellen Frank de vraag hoe hij dit heeft ervaren bij Alfa. “Bij Alfa heb ik altijd het gevoel gehad dat ze het beste met mij voor hebben. Als ik behoefte heb aan een gesprek vind ik altijd een luisterend oor en er wordt veel ruimte geboden voor zelfontwikkeling. Hiervoor zijn bij Alfa verschillende mogelijkheden. Zelf volg ik intern het persoonlijk ontwikkelingstraject wat speciaal opgezet is voor medewerkers  jonger dan dertig jaar. Dat ik alle ruimte en vrijheid heb om mijn groeimogelijkheden te bespreken en in uitvoering te brengen ervaar ik als heel waardevol”.

Doel

Welk ideaalbeeld had je voor jouw functie voor ogen? “Het was mijn wens om zo snel mogelijk besprekingen met klanten te kunnen voeren. Ik ben namelijk iemand die graag werk verricht voor personen die ik ken. Inhoudelijke adviezen uitwerken voor mijn collega’s was heel leerzaam en zeker iets waarmee je moet beginnen, maar ik kon echt niet wachten om de boer op te gaan. Letterlijk, want ik kwam er al gauw achter dat bij onze agrarische ondernemers mijn hart ligt. Ik krijg energie van het leren kennen van onze klanten en hun bedrijf. Ik kan met trots zeggen dat ik een zelfstandig werkend agrofiscalist ben”!

Hoe heb je dit voor elkaar gekregen? “Door eigen initiatief te nemen en door de vrijheid en het vertrouwen dat ik van mijn  werkgever kreeg en krijg. Zo heb ik tijdens mijn ontwikkelingsgesprekken aangegeven dat ik graag zo snel mogelijk klantgesprekken wilde voeren. Het onderlinge vertrouwen was zo goed dat dit kon”.  

Tips

Welke tips heb je voor andere jonge mensen die zich graag willen ontwikkelen in hun werk? “Laat je werkgever zien wat je capaciteiten zijn. Door je werk goed te doen, initiatiefrijk te zijn en ook door in gesprek te gaan over je ambities. Stel doelen en bedenk zelf hoe je deze binnen je werkomgeving kunt bereiken. Er moet een goede balans zijn tussen je eigen wensen en wat goed is voor de organisatie. Ik heb ook nog wel een tip voor werkgevers, laat het initiatief vanuit je medewerkers komen en leg niet te veel van bovenaf op. Zo krijg je werknemers die bruisen van de energie en met veel plezier hun werk doen”.

Als laatste tip geeft Frank mee dat het belangrijk is om aan te geven wat je wilt en hoe snel je dat wilt. ‘Ik gun iedereen veel werkplezier en ontwikkelmogelijkheden. Als je die ruimte niet ervaart in je huidige werk, kan je natuurlijk altijd informeren naar de mogelijkheden bij Alfa’, zegt hij met een knipoog. 

Frank Piek

Frank Piek

Fiscaal adviseur

088 2533087 | fpiek@alfa.nl


Meer over Frank