De eerste babystapjes als belastingadviseur bij Alfa

28 februari 2019 | Door:  Frank Piek

Voordat ik begin met het verhaal over mijn eerste fase als belastingadviseur, wil ik mij eerst graag even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Frank Piek. Ik ben 25 jaar en ben ongeveer anderhalf jaar in dienst bij Alfa Accountants en Adviseurs als junior belastingadviseur.

Vanuit de collegebanken naar een eerste baan

Meteen na het afronden van mijn universitaire opleiding ben ik aan de slag gegaan bij Alfa. Dit was zeker even flink omschakelen. Na het afronden van een studie verwacht je dat je gelijk volledig kunt meedraaien. Niets bleek minder waar. Eigenlijk begin je weer helemaal vanaf stap één.

Met name het langdurig stilzitten op een stoel achter een bureau was in het begin flink wennen. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik uit het raam naar buiten keek en een leerkracht van het basisonderwijs zag wandelen met zijn scholieren. Het avontuur, dat miste ik op dat moment in mijn baan.

Alfa als prettige werkgever

Het avontuur heb ik inmiddels wel kunnen vinden. De taken die je bij Alfa als beginnend belastingadviseur mag uitvoeren zijn divers en soms zeer complex. Je wordt soms wel in het diepe gegooid, maar je zult nooit verdrinken. Altijd is er wel een collega die je een reddingsboei kan toegooien.

Agro toch wel boeiend

Toen ik begon wist ik het volgende zeker: Ik wil werken voor het MKB.

Die keuze staat nu toch wel op losse schroeven. Afgelopen maand ben ik voor het eerst met een collega op bezoek geweest bij een agrarische klant. Dat was wel een bijzondere ervaring. Je zit samen met de klant aan de keukentafel, je ziet trouwfoto’s van de kinderen, er wandelen spontaan kleinkinderen van de klant naar binnen.

Je merkt toch wel dat je op die manier een goede band op kunt bouwen met een klant. Een soort vertrouwensrelatie. Dat persoonlijke element, dat maakt het leuk en avontuurlijk als belastingadviseur bij Alfa.

Werken bij Alfa

Bij Alfa is altijd ruimte voor goede belastingadviseurs. Ben jij diegene, of ken jij iemand die uitdaging in het fiscale vak wil, dan komt Alfa graag met jou of jouw kennis in gesprek om de mogelijkheden te bespreken! Kijk voor vacatures op https://www.alfa.nl/werkenbijalfa/vacatures of neem contact op met mij of een van mijn collega's.

 

Frank Piek

Frank Piek

Fiscaal adviseur

088 2533087 | fpiek@alfa.nl


Meer over Frank