Banner

Roxane Novak aan de slag als HR Businesspartner in Regio West

2 juli 2024 | Door:  Marina de Wit

Na bijna 21 jaar zette Roxane eerder dit jaar een punt achter haar carrière bij Flynth. Ook daar was zij HR Businesspartner maar was toe aan een nieuwe uitdaging.  Roxane startte 1 mei bij Alfa en richt zich als HR Businesspartner op thema’s als strategisch advies, leiderschapsontwikkeling, performance management en cultuurverandering. Waarbij het laatste thema natuurlijk alles te maken heeft met de recente fusie tussen Alfa en Abab én de gezamenlijke toekomst als aaff.

Perfecte match

Roxane deed de HEAO richting accountancy, maar kreeg twijfel in het laatste jaar of haar hart echt bij de accountancy lag. “Uiteindelijk heb ik de opleiding bedrijfseconomie afgemaakt”, vertelt ze. Via Ernst & Young had ze het geluk dat ze stage op Aruba mocht lopen. Dat beviel haar heel goed. “Ik ben na een halfjaar teruggegaan om daar in een eetcafé te werken.” Terug in NL  besloot zij verder te studeren aan de VU. “Tijdens mijn master Beleid, Communicatie en Organisatie ontdekte ik de HR-kant die mij gelijk aansprak.” Bij LTB/Flynth zat Roxane helemaal op haar plaats. “Werken in de accountancy maar met een HR-functie, eindelijk wist ik wat ik wilde, de perfecte match!” Het afgelopen jaar was echter teveel gericht op beleid, ik miste de business. Bij Alfa kan ik weer sparringpartner zijn, een partner die altijd in de buurt is en samen met elkaar iets neerzetten. De linking pin zijn tussen HR en de business.”

Loopbaancoaching

Roxane richt zich vooral op eerder genoemde thema’s, maar ook met onderwerpen die invloed hebben op de medewerkers zoals nieuwe dienstverlening. “Ik denk daar graag in mee.” Uiteraard staat ontwikkeling van mensen bovenaan haar lijst. “Bij leiderschapsontwikkeling wil ik graag leidinggevenden coachen en begeleiden. Hen zelfvertrouwen geven door samen ontwikkelgesprekken voor te bereiden. Loopbaancoaching voor alle medewerkers vind ik erg leuk.” Bij loopbaancoaching staan drie vragen centraal: ‘Wie ben ik? Wat wil ik? en Wat kan ik?” Met het oog op de fusie komt ook de belangrijke vraag voorbij ‘Waar wil aaff op strategisch niveau naartoe? Wat is hiervoor op HR-gebied nodig? Het is belangrijk om medewerkers mee te nemen in de veranderingen.”

Skipiste

Roxane werkt 32 uur en verdeelt haar tijd tussen de kantoren Aalsmeer, Bleiswijk, Leiden, Heerhugowaard, en Naaldwijk. Zij woont samen met haar zoon van 14 en dochter van 17 in Haarlem. Haar vriend woont in Doorn. De 49-jarige moeder is regelmatig op de tennisbaan of op de skipiste/bij de après-ski te vinden, al blijkt dat laatste af en toe wel wat gevaarlijk ;-)

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina