Banner

2022 wordt jouw jaar!

21 januari 2022 | Door:  Sicco de Vries

14 januari 2022 was het “Quitters Day”. Rond deze datum bereiken veel goede voornemens alweer hun einde. Ben Tiggelaar schreef hier begin dit jaar een mooie column (Goede voornemens falen, maar daar kun je jezelf tegen wapenen - Ben Tiggelaar) over.

In theorie is het natuurlijk niet zo moeilijk. Blijvend dingen veranderen in je manier van werken en leven vraagt om twee dingen: beginnen en volhouden, maar in de praktijk zijn beide ingewikkeld.

Zo is het met goede voornemens in de privésfeer met bijvoorbeeld meer bewegen, gezonder eten, je familie meer bezoeken of duurzamer leven. Dit werkt zo vaak niet, maar als je het gewenste gedrag concreet beschrijft binnen de context is de kans van slagen veel groter. Bijvoorbeeld: op zondagavond ga ik met mijn buurman hardlopen.

Veel ondernemers stellen ook doelen voor het komende jaar. Doe jij dit ook?

Hoe kun je hier het beste mee beginnen en hoe zorg je dat je deze doelen ook bereikt?

Het begint bij een heldere visie, missie en strategie voor je onderneming. De meeste ondernemers hebben deze wel. Soms keurig uitgeschreven op papier, maar vaak zit het in het hoofd. Het is goed om dit te delen met je medewerkers en je adviseurs, zodat zij mee kunnen helpen en je scherp kunnen houden. Hoe beter ze je kennen en weten wat je wilt, hoe beter ze je kunnen helpen. Het helpt ook om de doelen voor je onderneming zo concreet mogelijk te maken, hier acties aan te verbinden en deze ook te volgen.

We sparren graag met onze klanten over strategische doelen om deze om te zetten in concrete acties en om dit te vertalen in prestatie-indicatoren. We werken bij voorkeur in de actualiteit en met op maat gemaakte managementinformatie. Hierin nemen we ook deze prestatie-indicatoren op. Dit levert vaak zichtbare resultaten op. Alles wat je aandacht geeft, groeit!

Succes met je persoonlijke en zakelijke doelen. Ik hoop echt dat 2022 jouw jaar wordt! Ons team staat klaar om je hierbij te helpen.

Sicco de Vries

Sicco de Vries

Directievoorzitter

088 2532300 | sdevries@alfa.nl


Meer over Sicco