Banner

Najaarslezing 2021

4 oktober 2021 | Door:  Jan Dirk Berends

"Omgaan met veranderingen in je omgeving”. Er is in de afgelopen periode als ondernemer veel op je afgekomen. Hoe ga je nu om met al deze invloeden? Waar heb je geen tot weinig invloed en waar heb je wel invloed op? Alfa wil je daarom op diverse thema’s bijpraten met deskundige Alfa adviseurs én een agrarische ondernemer als externe spreker.

Veranderingen in je omgeving

Wij nemen je mee in de actualiteiten die momenteel spelen in de Nederlandse landbouw. Welke zaken komen er nu allemaal op je af als ondernemer en hoe speel je hierop in?
Zijn het kansen of zijn het bedreigingen? En hoe ga je hiermee  om binnen je bedrijfsvoering en hoe ga je dit allemaal inpassen?

De adviseurs van Alfa zullen je bijpraten over de actualiteiten op het gebied van stikstof, duurzaamheid, fiscale aandachtspunten,  subsidies en de financierbaarheid van je bedrijfsvoerig. Over stikstof is een avondvullend programma te maken, maar wij willen je even in het kort de huidige ontwikkelingen en stand van zaken schetsen. Daarnaast willen we ingaan op het verduurzamen van je onderneming waarin onder andere energieopwekkende investeringen bespreken. 

Fiscaal zullen we met name de de landbouwvrijstelling en de BOR-regeling met je doornemen en de fiscale consequenties bij levensveranderende omstandigheden. En uiteraard komt ook de financiële positie van je onderneming aan bod. Hierin zullen we inzoomen op de financiële weerbaarheid en de invloed van huidige en toekomstige wet- en regelgeving.

Omgaan met veranderingen

Na de pauze zal een agrarische ondernemer zijn bedrijf presenteren. Wat hebben zij de afgelopen jaren gedaan binnen hun bedrijf, welke beslissingen en uitdagingen zijn ze tegen gekomen? Daarnaast zijn we ook benieuwd hoe jij de toekomst ziet. 

Samen met jou maken wij er graag een interactieve en nuttige avond van. Wij zien dan ook uit naar je komst. 

Programma

19.45 uur                          : Ontvangst
20.00 uur                          : Opening bijeenkomst 
20.10 uur                          : Inleiding Alfa Omgaan met veranderingen in je omgeving
21.00 uur                          : Pauze
21.15 uur                          : Praktijkverhaal van een ondernemer Omgaan met veranderingen
22.00 uur                          : Afsluiting en borrel

Datum en locatie

Donderdag 21 oktober 2021
Activiteitenpark De Hinde 
Rogstraat 17
5453 RE  Langenboom 

Mocht deze datum niet schikken is het mogelijk om je aan te melden bij soortgelijke lezingen in Heythuysen en Raamsdonksveer. Voor data en locaties klik op onderstaande aanmeldknop.

Aanmelden

Wil je deze informatiebijeenkomst bijwonen? Meld je dan aan via onderstaande aanmeldknop.

We ontmoeten je graag  op deze avond. Een introducé is van harte welkom.

Uiteraard zijn wij enorm blij dat we weer bijeenkomsten mogen houden en je op deze wijze weer kunnen ontmoeten.  Deze avond zal worden gehouden onder de dan geldende corona-maatregelen, maar aanmelden voor het bijwonen is verplicht. Bij corona-gerelateerde gezondheidsklachten verzoeken wij je vriendelijk je af te melden voor de bijeenkomst.

Meld je hier aan

Jan Dirk Berends

Jan Dirk Berends

Bedrijfskundig adviseur

088 2531990 | jberends@alfa.nl


Meer over Jan Dirk