Banner

“Ik ken zelfs alle klantnummers uit mijn hoofd!”

30 juni 2021 | Door:  Mirian van de Vorle - van Sambeek

‘Ontzorgen’ is wat ze het liefst doet. “Behulpzaam zijn, een collega werk uit handen nemen”, zegt ze zelf. In haar rol als secretaresse van het Alfa-kantoor in Langenboom krijgt Mirian van de Vorle er alle gelegenheid toe.
Al vijftien jaar is ze steun en toeverlaat van de twaalf collega’s aan de Dorpsstraat 20. “Ik ben hier het langst van alle collega’s. Dus is het logisch dat ik hier ook alles weet”, zegt de goedlachse secretaresse die zichzelf ‘nogal een preciezeling’ noemt.

Ze begint bij de VVV in Nijmegen. Enthousiast: “Superleuke baan! Ik was als secretaresse ook verschillende jaren betrokken bij de Vierdaagsefeesten. De VVV van Arnhem en Nijmegen gingen als Regionaal Bureau voor Toerisme verder en het kantoor verhuisde naar Elst. Vijf dagen in de week ging ik vroeg de deur uit en  ’s avonds was ik laat weer thuis. Mijn man had een eigen onderneming. We hadden een kinderwens. Ik volleybalde toen nog vrij fanatiek. Ik ben toch maar gaan kijken naar iets dichterbij huis.”

Dat iets dichterbij huis klinkt als een understatement uit de mond van Mirian (‘meestal maken mensen er Miriam of Marian van, maar ik stoor me er niet aan’). Ze kan op de fiets naar de Dorpsstraat, zelfs lopend. “Ik ben een geboren en getogen Langenboomse.
Een gemoedelijk dorp, iedereen kent elkaar. En we wonen mooi, met het bos in onze achtertuin.”

‘O jee. Van negen naar negenhonderd medewerkers!’

In eigen dorp begint ze bij het kantoor dat na twee naamswijzigingen doorgaat onder de naam Alfa Accountants en Adviseurs. “Ik begon er bij ZNAB Accountants. Dat werd daarna De Raam Accountants en Adviseurs. Maar mijn oude baas ging met pensioen en bracht mij ervan op de hoogte dat het Alfa zou worden. O jee dacht ik meteen! Dan ga ik dus in één keer van een kantoor met negen medewerkers naar negenhonderd! Maar de overgang van De Raam naar Alfa was superleuk. We zijn een zelfstandig kantoor gebleven. En het fijne is dat je ineens mogelijkheden hebt om samen te werken met andere Alfa-collega’s.
Ik heb wel alles opnieuw moeten leren. Alfa werkte al heel digitaal. Hier hadden we nog een archief bomvol dossiers. En geen één systeem of pakket was hetzelfde.”

Tentenverhuur voor festivals

Twintig uur per week werkt Mirian. “Bewust, we hebben twee kinderen, van elf en negen jaar. En ook omdat mijn man Harm nog steeds dat eigen bedrijf heeft. Hij zit samen met zijn broer Jaap in de tentenverhuur, tenten van drie bij vijf meter maar ook van twintig bij zeventig. Ze verhuren tenten voor onder andere festivals en bedrijfsfeesten.
Ja, met corona is het zwaar geweest. Ze hebben nog wel test- en vaccinatiestraten gebouwd en personeel kunnen uitbesteden. En ze konden met de vrachtwagens aan de slag in het transportbedrijf van mijn familie. Gelukkig begint het nu weer aan te trekken.”

‘Ik ben nogal een preciezeling’

Ook al is er veel veranderd aan de Dorpsstraat, ze blijft nog altijd de secretaresse die ze al vijftien jaar is. “Het regelwerk blijft. Alle facilitaire dingen die geregeld moeten worden, klanten aan de telefoon te woord staan, klanten netjes ontvangen, zorgen dat rapporten en andere correspondentie op tijd de deur uitgaan, klantgegevens up-to-date houden.
En ik ben nogal een preciezeling, zo kennen al mijn collega’s mij hier. Ik ben hier ook het langst van alle collega’s. Dus is het logisch dat ik hier ook alles weet.”  En met een lach:
“Ik ken zelfs alle klantnummers uit mijn hoofd!”

Ontzorgen is typerend

Want als er iets is wat haar aanpak kenmerkt is het wel ontzorgen zegt Mirian. “Ja, ik wil graag behulpzaam zijn, ik neem mijn collega’s graag werk uit handen. Kan ik even die klant voor je nabellen? Of: zal ik alvast een opzet maken voor dat briefje, zodat jij alleen nog maar de details hoeft in te vullen? Dat is wel typerend voor mij, ja.”

Meer bekendheid van het kantoor

Met Chantal van Oijen kreeg Langenboom vorig jaar een nieuwe directievoorzitter.
Daar bleef het niet bij: Kevin den Hartog begon een half jaar terug als kantoorleider.
“Ja, er is zeker wel iets veranderd. Kevin neemt zijn ervaring mee van Alfa in Raamsdonksveer. In hem en in Chantal heb ik alle vertrouwen. Er mag nog wel wat meer gewerkt worden aan de bekendheid van het kantoor. We proberen ons wel te laten zien.”

En hoe is het met de volleybalcarrière afgelopen? Mirian: “Ik speel nog steeds. Nog even fanatiek als vijftien jaar geleden, maar wel op een lager pitje. Het blijft een leuke sport. Maar ik heb het wel gemist in coronatijd!”

Mirian van de  Vorle - van Sambeek

Mirian van de Vorle - van Sambeek

Secretaresse

088 2533452 | mvdvorle@alfa.nl


Meer over Mirian