Banner

“Alfa deed er alles aan om mij hier thuis te laten voelen”

5 januari 2023 | Door:  Auke Theunissen

Geloof het of niet, maar eigenlijk was het Alfa-kantoor in Langenboom haar nooit opgevallen. En dan te bedenken dat Auke Theunissen nog wel uit het dorp komt. “Het was ons mam die zei: zou dat niet wat zijn om daar stage te gaan lopen”, lacht Auke. Inmiddels kent ze het kantoor maar al te goed.
Haar stage kreeg 1 januari van dit jaar een vervolg in een vaste baan, als assistent accountant.

“Ik heb accountancy gestudeerd aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Ik heb nog heel even getwijfeld tussen bedrijfseconomie en accountancy, maar het is toch die laatste geworden. Op de middelbare school vond ik management en organisatie altijd al een leuk vak. Ik werk graag met cijfertjes, ik vind het leuk om balansen en winst-en-verliesrekeningen te maken”, zegt Auke over haar keus voor de accountancy.

Deze zomer haalde ze haar diploma. Nog even studeert Auke er wiskunde bij, ook een vak dat op de middelbare school haar interesse had. Maar aan die studie komt snel een eind. “Ik weet nog niet helemaal precies wat ik wil. Of dat veertig jaar in de accountancy werken is weet ik ook nog niet.”

‘Gemoedelijke vestiging’

Als inwoonster van Langenboom komt ze ‘bijna elke dag’ wel langs het Alfa-kantoor.
“Maar het was me eigenlijk nooit zo opgevallen. Ik kende Alfa ook niet echt toen ik er stage ging lopen. Dat was een tip van ons mam, die zei: zou dat niet een goed stage-adres voor jou zijn? Toen ben ik me pas in Alfa gaan verdiepen en zag ik dat het een groot landelijke accountantskantoor was.” Maar wel met een gemoedelijke vestiging in Langenboom, zegt ze er meteen bij. “Ja, ik wist dat dit een kleiner kantoor was toen ik me had ingelezen in Alfa. Ik ging er voor mijn stage naartoe met het idee dat het een kantoor met een warme sfeer zou zijn. Ons kent ons.”

Begonnen in coronatijd

En die verwachting kwam ook uit, constateert Auke. “Ik ben heel fijn bij Alfa ontvangen. Ook omdat ik in de coronatijd aan mijn stage ben begonnen. Maar Alfa deed er alles aan om mij er thuis te laten voelen. Ik kon zoveel mogelijk op kantoor terecht. Ik kreeg meteen Joyce van den  Berg als vaste begeleider. In het begin is het vooral veel naast Joyce zitten. Meekijken, dingen opschrijven. En dan ga je zelf inboeken. Ik kon al mijn vragen aan haar stellen. Ik werd overal bij betrokken, van de kerstviering tot de uitjes met het kantoor.”

Meer verantwoordelijkheid

De stage bevalt. Tijdens haar studie blijft ze als oproepkracht in dienst. Als assistent accountant krijgt Auke inmiddels snel meer verantwoordelijkheid. “Nog steeds boek ik veel administraties in, maar die zijn gedurende de jaren wel moeilijker geworden,
net als de jaarrekeningen die ik maak.

Eerst nog voor kleinere bedrijven, nu richt ik me ook op BV’s en grotere bedrijven. Aangiftes btw, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting behoren ook tot mijn werkzaamheden. En ik heb al contact met klanten. Ja, dat is even wennen.
Maar het wordt wel steeds leuker.”

Keeper, middenvelder of spits

Met Auke heeft de Langenboomse vestiging in ieder geval een veelzijdige collega in huis gehaald. Tenminste, afgaande op de voetbalcapaciteiten van Auke. “Ik speel bij SES,
een gezellige dorpsclub waar regelmatig een feestje is. Al sinds m’n vijfde of zesde ging ik met ons pap en mam mee naar de voetbal. Ik ben overal inzetbaar. Meestal sta ik in de goal, maar af en toe mag ik ook het veld in als middenvelder of spits. We hebben helaas nog maar één damesteam over. Er worden steeds minder kinderen lid en bij de meisjes is het nog moeilijker.”

 

Auke Theunissen

Auke Theunissen

Assistent accountant

088 253 3462 | atheunissen@alfa.nl


Meer over Auke