Banner

Jack Boelens, voor alle Alfa-klanten die zich niet fit voelen

3 oktober 2019 | Door:  Tom van de Wassenberg

Als je érgens zin krijgt om aan je levensstijl te werken, dan is het wel hier. ‘Hier’ is de gym – zeg maar oneerbiedig de werkplaats – van personal trainer en lifestylecoach Jack Boelens: een inspirerend uitzicht op de schitterende nieuwe golfbaan Bernardus in Cromvoirt. Tussen twee sessies met klanten door strijken we neer om van Jack te horen wat we aan onze ‘lifestyle’ kunnen verbeteren.

“Wat heel veel gemaakte fouten zijn? Dat is dat mensen uiteindelijk wel overschakelen op gezonde voeding, maar daar uiteindelijk weer zoveel van eten dat ze alsnog te veel calorieën binnen krijgen en hun doel niet halen. En we zien ook veel mensen die een quick fix willen, dus snel resultaat. Ik heb veel liever dat je steeds een klein beetje afvalt op een gezonde manier die de rest van je leven is vol te houden dan dat je aan een crashdieet begint en last krijgt van een jojo-effect”, zegt hij op een woensdagmorgen in z’n eigen Get Fitness ruimte, als de zon over de greens schijnt.

Bijbaantje

Terug naar het begin. Want hoe word je personal trainer schuine streep lifestylecoach? Jack: “Eigenlijk is het begonnen als bijbaantje in een sportschool. In mijn studententijd heb ik hbo commerciële economie in Utrecht gedaan. Ik speelde daar ook American football, ik heb op eredivisieniveau gespeeld. In de sportschool raak ik in gesprek met de manager: joh, lijkt je dit niks? Ik ben in mijn vrije tijd wat aanvullende studies erbij gaan doen en heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken.”

Gouden greep

En hoe. Na eerst een paar locaties te hebben gehuurd, heeft hij sinds tien maanden een schitterende vaste stek op de nieuwe golfbaan Bernardus in Cromvoirt. Een gouden greep, erkent hij nu al. ”We hebben hier een mooie gym, voorzien van alle splinternieuwe toestellen, een sauna, een stoombad en een massageruimte. Klanten zijn deels golfers. Maar je hoeft geen lid te zijn om hier aan te kloppen. Bernardus heeft ook een restaurant, daar komen niet alleen golfers. Het is de ideale synergie van golfbaan, restaurant en gym.”

Toch zijn veel klanten ‘succesvolle zakenmannen en vrouwen’, erkent hij zelf. Mensen die in een uur tijd door Jack worden begeleid. “Hun hoofddoel is toch altijd wel fitheid. Die gezonde geest in een gezond lichaam, die ervoor zorgt dat je meer doorzettingsvermogen hebt. Niet voor niets liggen topsport en het zakenleven dicht bij elkaar. Als jij je fit voelt, genoeg nachtrust neemt en de juiste voeding op de juiste momenten word je de betere ik van jezelf.”

Wat hij doet? Jack: “Met de één ben je bezig om in een uur zoveel mogelijk oefeningen te doen met zo min mogelijk rust. Voor de ander ben je weer een luisterend oor: wat gaat er goed en wat niet, en wat kan er beter?”

Verslavend

Met klanten die meestal tweemaal per week langs komen, heeft Jack een beperkt bestand. “Ik heb geen internetsite, ben niet actief op social media, niks”, lacht hij. “Anders kun je dit in je eentje ook niet draaiend houden. En stoppen doen klanten ook niet gauw. Als je ziet dat je je doelen haalt, werkt het verslavend. Dan gaan mensen gewoon weer nieuwe doelen stellen.” En dat lukt beter als er iemand op hun vingers kijkt, weet hij. “Een topsporter heeft óók een personal trainer. Terwijl die topper echt wel weet wat hij moet doen om fit te blijven. Maar die trainer tilt hem naar een hoger niveau.”

Heel transparant

Om zelf fit te blijven is Jack nog actief rugby’er. En om z’n eigen administratie fit te houden, klopte hij aan bij Alfa in Langenboom. “Via een collega die Tom van de Wassenberg kende en goede ervaringen had. Ik had eerst een andere boekhouder. Die speelde, hoe zal ik het zeggen, geen open kaart met facturen. Bij Alfa is het allemaal heel transparant, een fijne manier van werken. Als ik een vraag heb krijg ik gelijk antwoord. Een telefoontje of mailtje met Tom of Evy en het is geregeld. Kijk, ik heb een commerciële achtergrond. Maar ik heb er een hekel aan om achter de laptop te moeten zitten en met cijfers bezig te zijn. Dat besteed ik liever uit aan mensen die dat uit handen kunnen nemen en er ervaring mee hebben.”

 

Tom van de Wassenberg

Tom van de Wassenberg

Klantbeheerder

088 2533455 | tvdwassenberg@alfa.nl


Meer over Tom