Banner

Activatie VIA-machtiging

25 maart 2020 | Door:  Sabine Rozeboom

Het coronavirus heeft impact op onze samenleving. Het zijn zware tijden voor iedereen. En tegelijkertijd proberen we waar mogelijk praktische zaken op te pakken. Dit betreft ook de VIA-machtiging. Heb je een sms ontvangen over de vooraf ingevulde aangifte machtiging die je in januari van de Belastingdienst hebt ontvangen? Dan is deze machtiging nog niet geactiveerdWe vragen je deze machtiging voor de uiterste verloopdatum te activeren. Heb je de machtiging al toegestuurd of wil je de machtiging niet laten activeren, dan hoef je niks te doen.  

Wat doen wij met de VIA-machtiging 2019? 

De VIA-machtiging is voor ons een hulpmiddel bij het opstellen van je aangifte inkomstenbelasting 2019. Wij gebruiken de gegevens van de VIA-machtiging om te controleren of we alle stukken voor de aangifte ontvangen hebben en om te controleren of de aangifte volledig is ingevuld. Hiermee verkleinen wij de kans dat de Belastingdienst achteraf vragen over de aangifte stelt of dat de Belastingdienst achteraf je aangifte corrigeert. 

Hoe activeer ik de VIA-machtiging 2019? 

Wanneer je wil dat wij je VIA-machtiging gebruiken voor de aangifte 2019, dan kun je ons machtigen op de volgende manieren: 

Activeren met mobiele telefoon: 

  1. Ga met je mobiele telefoon naar de website: www.alfa.nl/via 

  1. Kies voor de foto-button en maak een foto van de QR-code die je terugvindt op het formulier. 

Activeren via website (computer): 

De VIA-machtiging kun je zelf activeren door op onderstaande knop te klikken en de instructies te volgen. Klik hier! 

Beperkte geldigheid machtiging 

De machtiging is geldig tot begin april. Zorg ervoor dat je ons tijdig machtigt. Als wij gebruik kunnen maken van je VIA-machtiging, ben je in een later stadium minder tijd kwijt met het verzamelen en aanleveren van de juiste informatie. Ook kost het ons minder tijd om je aangifte verzorgen. Een win-win situatie! 

Geen machtiging ontvangen? 

Heb je geen machtiging ontvangen of is de machtiging in de prullenbak beland? Neem dan, ook voor overige vragen, contact op met je Alfa-adviseur, zodat wij een nieuwe machtiging kunnen aanvragen.  
We willen je namens alle medewerkers van Alfa bedanken en wensen je via deze weg ook veel kracht toe in deze onzekere periode.   

Sabine Rozeboom

Sabine Rozeboom

Fiscaal adviseur

088 2531663 | srozeboom@alfa.nl


Meer over Sabine