Banner

Subsidie advieskosten bedrijfsontwikkeling of bedrijfsoverdracht

25 januari 2021 | Door:  Herald Aalderink

Ook in 2021 kunnen ondernemers in de provincie Drenthe, die hun bedrijf willen ontwikkelen of overdragen, een subsidie aanvragen voor de benodigde advieskosten. De provincie Drenthe heeft hiervoor de voucherregeling “Ik ben Drents ondernemer” opengesteld.

Bedrijfsontwikkeling

Als ondernemer zie je kansen om je bedrijf te ontwikkelen. Mogelijkerwijs wil je tijdens deze zoektocht advies over hoe je dit zou kunnen realiseren. Wat betekenen je keuzes, financieel gezien, op korte- en op langere termijn?

Bedrijfsoverdracht

Wil je graag advies over bedrijfsoverdracht? Wat betekent dit voor je ‘ondernemerspensioen’? Wat betekent dit voor je inkomsten en vermogen? Onze specialisten luisteren graag naar jouw wensen en nemen deze mee in een persoonlijk advies. 

Voucherregeling “Ik ben Drents ondernemer”

De provincie Drenthe heeft de voucherregeling “Ik ben Drents ondernemer” opengesteld. De regeling is bedoeld voor zowel agrarische bedrijven als MKB-bedrijven. Het doel van de regeling is het stimuleren van de Drentse economie. Door gebruik te maken van een zogenaamde kennisleverancier, zoals bijv. een accountantskantoor, kunnen ondernemers gestimuleerd worden tot groei en/of overdracht van hun bedrijf, tot innovatie of tot het creëren van een nieuwe afzetmarkt.  

Beschikbare vouchers

Eenmanszaken zonder personeel kunnen alleen de voucher van € 1.000 aanvragen. Leidend hiervoor is de inschrijving bij de KVK. De minimale eigen bijdrage bedraagt € 300.
Eenmanszaken met personeel en personenvennootschappen kunnen de vouchers van
€ 2.000 en € 5.000 aanvragen. De minimale eigen bijdrage bedraagt respectievelijk € 800 en 50% van de kosten. Deze bedrijven mogen beide vouchers 1 keer gebruiken.

Voorwaarden subsidieregeling

De subsidie moet aangevraagd worden vóórdat de advieskosten gefactureerd worden.

Aandachtspunten

Bij het indienen van de aanvraag moeten o.a. een offerte van de advieskosten en een projectplan, waarin het bedrijf en de adviesbehoefte van de aanvrager worden beschreven, meegezonden worden.  

Vragen?

Voor vragen over deze subsidieregeling of voor het indienen van een aanvraag kun je contact opnemen met Herald Aalderink.

 

 

Herald Aalderink

Herald Aalderink

Bedrijfskundig adviseur

088 2532202 | haalderink@alfa.nl


Meer over Herald