Banner

Automatiseringsvraagstukken invullen met de juiste ingrediënten

23 juni 2020 | Door:  Jan Arts

“Ik ben Jan Arts en sinds september 2017 werkzaam voor Alfa Accountants Hoogeveen en Emmen. Na mijn kennismaking met het team ontmoette ik vrij snel Fouk Tsang. Ik werd meteen in zijn passie meegenomen voor automatisering. Ik voelde mezelf meteen thuis bij Alfa als werkgever. Mijn passie voor accountancy en ICT combineer ik in de functie assistent-accountant IT.”

Tolk op het gebied van IT

“In de functie assistent-accountant IT ben ik een tolk op het gebied van IT voor de klant en de accountant. Bij automatiseringsvraagstukken hebben we een gezamenlijk doel voor ogen, we spreken alleen niet altijd dezelfde taal. Als tolk breng ik de klant, accountancy en automatisering dichter bij elkaar. Zie het als een gerecht waarbij de juiste ingrediënten en hoeveelheden het tot een succes maken. Het creëren van gerechten met de juiste ingrediënten is ook meteen een van mijn grootste hobby’s.

Automatiseringsvraagstukken gaan vaak over de vragen die de klant heeft over software. “Voldoet mijn boekhoudpakket nog, kan het makkelijker en kan het efficiënter”? Samen met de klant ga ik dan opzoek naar de juiste oplossing. Ik ben gespecialiseerd in Exact Online, Accountview en Microsoft365.”

Vrije tijd

“In mijn vrije tijd kook ik voor kleine gezelschappen. Er wordt zoveel mogelijk gekookt met verse ingrediënten en met respect voor wat de natuur te bieden heeft. Deze ambitie past ook bij Alfa. Alfa streeft als B-corp naar sociale en duurzame doelstellingen, wat voor mij een belangrijk uitgangspunt is. Dit lukt natuurlijk niet in één dag, maar de ambitie is er.

Naast koken ontwerp en maak ik graag mijn eigen meubels. Mijn grootste project is denk ik mijn eigen gemaakte barbecue. Ik heb meerdere ideeën tot een mooi geheel samengevoegd met behulp van mijn vader. De barbecue is een mooi verlengstuk van de keuken.”

Waarom Alfa Accountants en Adviseurs?

“Alfa is voor mij een organisatie waar je zelf grip hebt op wat je doet en wat jouw taken zijn. Je krijgt een bepaalde richting mee, maar je staat zelf aan het stuur. Dat vind ik een van de mooiste functie eigenschappen die je kan hebben bij een werkgever.”

Heeft u ook een vraagstuk over het automatiseren van uw boekhouding? Neem dan contact op met Jan Arts.

Jan  Arts

Jan Arts

Assistent accountant IT

088 2532212 | jarts@alfa.nl


Meer over Jan