Erna Hertog-Visser

Erna Hertog-Visser

Juridisch adviseur

Boerendochter. Geboren en getogen in Lunteren. Na enige omzwervingen beland in en inmiddels verknocht aan Amersfoort. Studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit. In de periode 2013 tot en met 2018 advocaat geweest in Rotterdam. Sinds medio 2018 werkzaam als juridisch adviseur bij Alfa accountants en adviseurs. Eén dag per week werkzaam bij Alfa Fusies en Overnames in Nijkerk.

Een betrokken en gedreven civilist. Houdt zich bij Alfa onder meer bezig met het contractenrecht en ondernemingsrecht. Voor het beslechten van geschillen draait zij haar hand niet om. Zit graag aan tafel met de klant om een passend en bij voorkeur pragmatisch advies te bieden.

Betrouwbaar en behulpzaam. Houdt van eten en drinken in goed gezelschap. Met haar man de laatste jaren gereisd in de Verenigde Staten en Canada.


Recente artikelen van Erna

Bestuurder vs. onderneming: wat te doen bij een tegenstrijdig belang?

Bestuurder vs. onderneming: wat te doen bij een tegenstrijdig belang?

7 oktober 2021

De belangen van de onderneming en de persoonlijke belangen van de bestuurder zijn nog al eens tegenstrijdig. Kan en mag een bestuurder in zo’n geval naar eigen inzicht besluiten nemen?

Wat gebeurt er met jouw onderneming als je ziek wordt?

Wat gebeurt er met jouw onderneming als je ziek wordt?

24 juni 2020

Deze vraag stel ik mijn klanten geregeld. Goed ondernemerschap betekent namelijk ook zorgen dat de zaken goed geregeld zijn bij onvoorziene omstandigheden, zoals arbeidsongeschiktheid.

Duurovereenkomst opzeggen? Hier moet je op letten!

Duurovereenkomst opzeggen? Hier moet je op letten!

28 mei 2019

Het verbreken van een langdurige en intensieve samenwerking gebeurt niet zomaar. Vaak heeft de breuk een minder prettige aanleiding gehad en is constructief overleg tussen de partijen niet meer mogelijk. Hieronder lees je waarmee je rekening moet houden bij het opzeggen van een duurovereenkomst.

Wet bescherming bedrijfsgeheimen: wat heb je eraan?

Wet bescherming bedrijfsgeheimen: wat heb je eraan?

14 maart 2019

Op 23 oktober 2018 is de Wet bescherming bedrijfsgeheimen (Wbb) in werking getreden. Deze wet is een uitwerking van de Europese Richtlijn Bedrijfsgeheimen (2016/943/EU). De wet geeft de houder van een bedrijfsgeheim meer bescherming. Wat moet je precies weten over de Wbb?

Update Wet DBA

Update Wet DBA

1 februari 2019

Zoals je wellicht al hebt vernomen, zal de opvolger van de Wet DBA niet eerder dan 1 januari 2021 in werking treden. In zijn brief van 26 november 2018 heeft minister Koolmees de voortgang van de uitwerking van de wetgeving ter vervanging van de Wet DBA toegelicht. Uit zijn brief blijkt het volgende.