Banner

Ze vullen elkaar aan, helpen elkaar en zoeken elkaar op

31 mei 2021 | Door:  Hanneke Grevengoed - de Swart

Collega Henk van Zijtveld heeft naast zijn baan als accountant op ons kantoor in IJsselstein samen met zijn vrouw, zoon en schoondochter een prachtige zorgboerderij. Wat begon als koffietuin op een ruim perceel in Driebruggen is uitgegroeid tot een prachtige zorgboerderij. De droom van zoon Lennart is uitgekomen. Hij droomde op jonge leeftijd al over het starten van een eigen zorgboerderij en daarvoor was het perceel van zijn ouders een uitstekende locatie.

Het is een fijne plek met rust, ruimte en vele mogelijkheden voor activiteiten voor de cliënten. Er wordt zoveel als mogelijk is gemeenschappelijk gedaan; thee/koffie, maaltijd, spelletjes, huishoudelijk werk, werken in de tuin, op het erf en in de koffietuin. Een combinatie van werk en aandacht voor de mens, dier, zorg en natuur.

“Op onze zorgboerderij worden mensen uitgedaagd zelf te ervaren en zo kennis en vaardigheden op te doen. In een goede, fijne sfeer werkzaamheden verrichten en activiteiten doen is gezond en heilzaam en kan veel voldoening geven. Structuur van de dag en de week en de seizoenen zorgt voor regelmaat die houvast geeft en waarbij de deelnemer individuele mogelijkheden kan ontdekken en (gestelde) doelen kan behalen, aldus Henk”.

Henk heeft meer waardering gekregen voor ondernemers die zelf ook nieuwe activiteiten opstarten. Je loopt tegen allerlei zaken aan die opgelost moeten worden. Voordeel van Henk is dat hij door zijn werk en ervaring heel veel zelf heeft kunnen doen. De combinatie van zijn baan bij Alfa en zijn werkzaamheden op de zorgboerderij geven Henk veel voldoening. “Het is dan ook prettig dat Alfa je als medewerker de ruimte biedt om parttime te werken”.

Hanneke Grevengoed - de Swart

Hanneke Grevengoed - de Swart

Marketing & Sales

088 2533222 | hgrevengoed@alfa.nl


Meer over Hanneke