Banner

Tweede Kamer wil verlenging terugbetaaltermijn coronabelastingschulden

25 april 2022 | Door:  Ton Kock

De media staan er vol mee. Nu de zon weer begint te schijnen hangt de terugbetaling van de coronasteun als een donkere wolk boven menig ondernemer. Gelukkig onderkent de Tweede Kamer dit ook en verzoekt de regering diverse scenario’s te maken om ondernemingen met toekomstperspectief de mogelijkheid te bieden hun terugbetaaltermijn te verlengen naar (fors) langer dan de huidige vijf jaar. De ondernemingen mogen niet in de problemen komen door een voor hen knellend terugbetaalregime van de Belastingdienst. Aldus de motie die de Kamer op 12 april 2022 heeft aangenomen. De scenario’s zullen voor 12 mei 2022 ingediend moeten zijn.

Opgebouwde belastingschulden
Opgebouwde belastingschulden door corona moeten binnen vijf jaar worden afgelost. Deze termijn is voor een groot deel van de ondernemers passend, maar knelt voor een groep ondernemingen, terwijl deze ondernemingen wel toekomstperspectief hebben.
 
De Staatssecretaris van Financiën heeft opgemerkt dat hij geen voorstander is van generiek uitstel. Wel wil hij scenario’s uitwerken voor bedrijven die mogelijk in de problemen komen. De datum van 12 mei 2022 is echter niet mogelijk. De staatssecretaris wijst op de lopende internetconsultatie (V-N 2022/17.16).
 
Heb je vragen? Neem gerust contact op met één van onze adviseurs of met je eigen contactpersoon bij Alfa. Met 35 vestigingen is Alfa overal dichtbij!