Ton's Pareltjes - Made Blue

1 maart 2021 | Door:  Ton Kock

Elke maand presenteert Ton Kock, relatiemanager van Alfa uit IJsselstein, een bedrijf waar we nauw mee samenwerken of een bedrijf die klant bij ons is en zich richt op een duurzame wereld. Deze keer staat het bedrijf Made Blue in de spotlight. Een kennismaking!

In 2014 zijn wij met een aantal bedrijven en partners gestart met Made Blue. Een goed doel met een heldere missie; schoon drinkwater voor iedereen! Dat doen we op een ondernemende manier, door water wat hier door bedrijven wordt verbruikt of bespaard in gelijke mate beschikbaar te maken als schoon drinkwater in ontwikkelingslanden; een liter voor een liter. In 2017 introduceerden wij op dezelfde basis een concept voor lekker water op kantoor en in de horeca. Made Blue Water. 

Made Blue zorgt dat je nooit alleen drinkt

Je hebt ons vast al gesteund, wellicht onbewust. Drink je iets op Schiphol bij La Place, Burger King, Starbucks of elders? Dan zorgen wij telkens voor 4 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Koffie uit een automaat van Maas, zeep uit dispensers van CWS, catering door bijvoorbeeld Eurest Compass of tafelwater bij één van de honderden deelnemende restaurants? Ook dan zorgt Made Blue er voor dat je nooit alleen drinkt.  
 
 

Donaties

Ook water dat wordt bespaard door bedrijven zoals Quooker, Kings of Indigo en Mövenpick wordt door ons omgezet in evenveel schoon drinkwater elders. Elke € 300,- donatie wordt namens de donateur door Made Blue vertaald naar ten minste één miljoen liter schoon drinkwater! Daarmee kunnen meer dan 10 mensen 10 jaar lang van schoon drinkwater worden voorzien en dat telt! Drinkwater projecten worden geïmplementeerd met focus op efficiëntie, duurzaamheid en effectiviteit en staan vanzelfsprekend onder externe controle.
 
Gelukkig is meedoen heel eenvoudig. Bijvoorbeeld door te genieten van heerlijk gefilterd, gekoeld plat en zelfs bruisend water op het werk en tegelijkertijd samen te zorgen voor jaarlijks één miljoen liter water elders op aarde. Met een donatie vanaf €25,- per maand krijgen we dat samen al voor elkaar.
 
 

Op weg naar ons doel

Op de website van Made Blue lees je meer over hoe wij in Oost-Afrika en Zuid-Oost Azië werken aan duurzame toegang tot schoon drinkwater en hygiëne. We vertellen daar ook over de meer dan 350 bedrijven die ons steunen op weg naar het doel én hoe we ondertussen al bijna acht miljard liter schoon drinkwater opleverden.
 
Dankzij ambassadeurs zoals Ton groeien we steeds een beetje groter. Maar we zijn er nog lang niet. Help je mee de wereld een beetje blauw te kleuren?
#makeitblue