Banner

Terugblik (Op) koers richting de toekomst?!

1 november 2019 | Door:  Geert Hoeke

Donderdagavond 31 oktober 2019 organiseerden wij in La Place De Meern A12 de vijfde informatiebijeenkomst (Op) koers richting de toekomst. De sprekers sloten met hun presentaties volledig aan op de actualiteiten in de agrarische sector.

Jan Poppe (senior juridisch adviseur bij Alfa Accountants en Adviseurs) zoomde in op de totstandkoming van het klimaatakkoord en de effecten hiervan voor de veehouderij. De streep door de PAS en de uitwerking van het rapport van Commissie Remkes op de sector werd door Jan nog eens op een rijtje gezet en daarmee verduidelijkt. Tot slot kwam de kringloop voorbij met de aanbevelingen richting 2050 uit het rapport van H. Maij met de voorgestelde aanpassingen voor de pacht.

Hans Huijbers (melkveehouder en voormalig voorzitter van de ZLTO) benaderde het vraagstuk vanuit wereldperspectief en de krachten die daar spelen. Hij liet inzien dat deze meer effect hebben op ons landje, de sector en de klimaatverplichtingen dan we wellicht voor ogen hadden.

Ontwikkelingen in de sector zijn van alle tijden, zo ook veranderende wetgeving. De sprekers hielden voor dat ondernemers die zich tijdig aanpassen op koers blijven richting de toekomst. Niet voor iedereen is de toekomst hetzelfde en durf je keuze te maken.

Impressie van de avond

Ondanks dat nieuwe ontwikkelingen en wetgeving in de agrarische sector zorgen voor onduidelijkheid, was de sfeer van de avond goed. Er is na afloop lang nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. De sheets van de PowerPoint presentatie van deze avond vind je hier

Geert Hoeke

Geert Hoeke

Manager agrarisch team

0882532957 | ghoeke@alfa.nl


Meer over Geert