Banner

Je bedrijfsvoering optimaliseren met de KringloopWijzer

27 januari 2020 | Door:  Arjan de Jong

Januari staat in het teken van de administratieve afronding van het jaar 2019. Onder andere de btw-administratie en de mestadministratie moet je voor 31 januari af hebben. Een andere verplichting voor 2019 is het indienen van de KringloopWijzer. In dit artikel vind je een samenvatting van de mogelijkheden van de KringloopWijzer en waar je rekening mee mag en moet houden in de komende periode.

Optimalisatie

De KringloopWijzer brengt voor elk melkveehouderijbedrijf eenvoudig de mineralenkringlopen in beeld. Vanuit deze kringloopscores volgen onder andere de excreties van stikstof en fosfaat, mineralenbenuttingen en emissies. De scores worden in de dagelijkse praktijk veelal op twee manieren benaderd: actief, door de bedrijfsvoering te analyseren en te optimaliseren of passief, door alleen maar aan de administratieve verplichting te voldoen.

Praktische tips

Wil je met de scores van de KringloopWijzer je bedrijfsvoering optimaliseren? Dan volgen hier een aantal praktische tips:

Belangrijke data en informatie KringloopWijzer

De verplichting om de KringloopWijzer op te stellen is vanaf 2016 een feit. Door je bedrijfsvoering vanuit de gegevens van de Kringloopwijzer te optimaliseren kun je voor diverse onderdelen direct of indirect financieel voordeel behalen. Probeer zoveel en waar mogelijk deze voordelen te realiseren via een ‘kringloopwijzere’ landbouw.

Alfa is dichtbij

Meer informatie over de dienstverlening van Alfa kan je vinden op Alfa agrarisch bedrijfsadvies en specifiek voor de melkveehouderij op Alfa Bas Melkveeplus.
Met ruim 30 Vestigingen zijn wij overal dichtbij.

Arjan de Jong

Arjan de Jong

Klantbeheerder

088 2532923 | adejong@alfa.nl


Meer over Arjan