Banner

Het Alfa Ondernemersontbijt!

september / oktober 2019 | Door:  Kees Leeflang


Sparren met je collega’s over actuele zaken en ondertussen genieten van een vers ontbijtje? Op vijf ochtenden in september en oktober heten we je welkom. Elke keer staat er een ander onderwerp centraal.

Woensdag 25 september
Aan de slag met het Belastingplan 2020?
Wat verandert er in het Belastingplan 2020? Waar moet je als dga rekening mee houden? En hoe zit het met de inkomstenbelasting? Schuif maar aan. Onze fiscale deskundigen informeren je over de wijzigingen die eraan komen vanaf 2020 en de plannen die op Prinsjesdag zijn uitgerold. Hoe word je spaargeld straks belast?

Woensdag 2 oktober
B.V. versus eenmanszaak
Je hebt ooit een rechtsvorm gekozen. Maar is die juridische structuur nog steeds de juiste? Wij vertellen je alles over de verschillende rechtsvormen.

Woensdag 9 oktober
Duurzaam investeren, subsidie toe!

Als ondernemer ook bijdragen aan een betere toekomst van ons allemaal? Wij vertellen je alles over de mogelijkheden. Loonkostensubsidies, WBSO, MIA/EIA, Vamil en de innovatiebox zijn de ingrediënten van dit ontbijt.

Woensdag 16 oktober
Onroerend goed of onroerend beter?

Geen onderneming zonder onroerend goed. Deze sessie belicht alle fiscale en juridische aspecten die erbij komen kijken. Schaf je onroerend goed zakelijk of juist privé aan? Hoe zit het met overdrachtsbelasting? Hoe werken de btw-regels? Wat zet je in huurcontract? En wat moet je (niet) doen als je onroerend goed verhuurt aan derden?

Woensdag 23 oktober
Regel het nu voor later

(ism Blokhuis – Duinstra Notariskantoor)
Wat regel je als ondernemer voor later? Deze ochtend staat het (levens)testament centraal. Onderwerpen: fiscaalvriendelijk vermogen overdragen naar volgende generaties, de verschillen bij huwelijkse voorwaarden en gemeenschap van goederen en wijzigingen in het oude en nieuwe huwelijksvermogensrecht.

Tijdstip en locatie
Ontvangst     : 07.45 uur
Aanvang         : 08.00 uur
Afsluiting       : 09.30 uur
Locatie            : Alfa kantoor, Boerhaaveweg 17, 3401 MN in IJsselstein


Via onderstaande aanmeldknop kan je je inschrijven voor de verschillende sessies. 
Meld je hier aan