Banner

Eerste geslaagde Alfa Agro Workshop BAS Melkvee Plus!

december 2019 | Door:  Geert Hoeke

Op woensdag  11 december jongstleden  vond de BAS Melkvee Plus workshop plaats.
De eerste van een viertal workshops die wij voor de melkveehouder organiseren deze winter.

In het eerste deel van de workshop nam Arjan de Jong de 26 enthousiaste melkveehouders mee in het sturen op kengetallen. Hoe kijk je naar de verhouding grond, arbeid, koeien, melkproductie en fosfaatrechten? Welke kritische prestatie indicatoren horen daarbij en hoe stuur je daarop?

Daarna ging Koos van Eck in op de drie bedrijfsprocessen op het melkveebedrijf. De aanwezige deelnemers kregen uitgelegd hoe je de financiële cijfers achter deze processen kan gebruiken om op je bedrijf te sturen, je processen te optimaliseren en in verhouding te brengen.

Het belang, de samenhang en de mogelijkheden van de BAS Melkvee Plus werd toegelicht door Edwin Roelandse. Zo noemde hij inzicht is macht, optimalisatie mogelijkheden daadwerkelijk uitvoeren en besparingspotentieel onderzoeken en realiseren. Maar ook dat de BAS een actueel totaalinzicht geeft waar de bankier mee uit de voeten kan.

De workshop bracht bij de aanwezige deelnemers meer duidelijkheid, inzicht en dus mogelijkheden van deze rapportage.
Nieuwsgierig naar onze BAS-rapportage, neem contact met ons op.

Op 15 januari 2020 is de tweede workshop waar centraal zal staan "liquiditeiten beheer, begroten en financieren".
Nog niet inschreven? ga dan naar de publicatie: Deze winter diverse Agro workshops met een heerlijke lunch en schrijf in op één of meerdere van de drie komende workshops.

Tot dan!

Geert Hoeke

Geert Hoeke

Manager agrarisch team

0882532957 | ghoeke@alfa.nl


Meer over Geert