Banner

Een geslaagde Agro najaarslezing 2021!

12 oktober 2021 | Door:  Gert van Erk

Wat ontzettend leuk om met onze agro klanten en geïnteresseerden weer bij elkaar te mogen komen ondanks de Corona maatregelen. Op 11 oktober heeft Alfa IJsselstein een zeer geslaagde informatieavond georganiseerd. De locatie (dit jaar het NBC in Nieuwegein), de sprekers en de onderwerpen werden zeer gewaardeerd. Ondanks een beperkte opkomst was de sfeer geweldig!

Voor de pauze heeft bedrijfskundig adviseur Klaas Jan Janse de laatste en helaas ingewikkelde actualiteit rondom stikstofvergunningen verteld. Daarnaast heeft hij een aantal subsidies benoemd die interessant zijn voor de veehouders zoals de POP3+ die binnenkort opengaat en de veranderingen op gebied van financieringen. Waarbij de nadruk vanuit de banken steeds meer op rendement wordt gelegd en minder op zekerheid. 
 
Vervolgens heeft fiscalist Peter Veldhuizen de wijzigingen besproken op belastinggebied. De (on)mogelijkheden van duurzame energie waaronder zonnepanelen, herwaardering van de grond en mogelijke veranderingen op het gebied van de BedrijfsOpvolgersRegeling. 
Beiden zeer leerzaam en praktisch toepasbaar. 
 
Na de pauze kam onze externe spreker Jaap Bressers in een rolstoel het podium op. Hij is op 21 jarige leeftijd grotendeels verlamd geraakt en vertelde ons hoe zijn leven daardoor veranderd is. Indrukwekkend om te horen hoe hij zich uiteindelijk heeft gericht op de mogelijkheden die hij nog wèl heeft in plaats van datgene wat niet meer kan. Hij heeft ons met een lach en een traan meegegeven om te genieten van de soms kleine dingen in je werk en je leven die heel waardevol kunnen zijn. 
 
Op deze manier worden de soms lastige omstandigheden waarin onze veehouders moeten werken in een ander perspectief gezet. 
 
Mocht je niet in de gelegenheid zijn geweest om te komen dan kan je de presentatie via ons kantoor opvragen. Ook kan je je nog  steeds aanmelden voor de bijeenkomsten op 18 of 20 oktober 2021. Klik hier voor meer informatie of meld je hier direct aan.
Gert van Erk

Gert van Erk

Relatiemanager

088 2532915 | gvanerk@alfa.nl


Meer over Gert