Banner

Boerinnen bundelen krachten in lesje balans lezen in IJsselstein!

21 september 2018 | Door:  Emmy Lammens

Op woensdag 19 september kregen ruim 30 boerinnen een college les balans lezen van Edwin Roelandse in kantoor IJsselstein. Het was de 2e keer dat de boerinnen de krachten bundelden op een avond, waarbij Edwin de enige man was.

Ze maakten graag tijd vrij: “Het is altijd wel wat met het gezin of op het bedrijf en dan is het goed om eens een avond vrij te maken en collega boerinnen te ontmoeten.”, reageerde één van de dames uit Lopik. Ze kwam samen met haar dochter.

De dames achter, naast en voor de ondernemer zijn steeds vaker partner in het bedrijf en verantwoordelijk voor de financiële administratie. Daarom namen de kantoren in Bleiswijk en IJsselstein in 2017 het initiatief om een speciale bijeenkomst voor boerinnen te organiseren. De avond heeft alle ingrediënten om Alfa op een andere manier aan ondernemers te presenteren, want de dames vinden het niet alleen leuk om de prioriteit te krijgen. Ze leren er ook wat van.

Edwin leidde ze langs de kengetallen, ratio’s en ging de diepte in met ‘de kritieke melkopbrengst en reserveringscapaciteit. “Pittig lesje balans lezen” en “Iets om mee naar huis te nemen” was de ervaring van de dames na afloop. Niet alleen de boerinnen, ook de Alfa dames kregen met dit college een kijkje over de schutting van hun dagelijkse werk met het samenstellen van jaarrekeningen.

De doelstelling om de boerinnen een actievere rol te geven in de cijferbrij van de jaarrekeningen is zeker gehaald. Na de presentatie en het gezellige moment na afloop gingen de boerinnen naar huis met een duidelijk antwoord op de vraag: “Hoeveel moeten we jaarlijks reserveren per koe om een seizoen met lagere melkprijzen op te vangen.” Zij weten het, jij toch ook?

 

 

 

Emmy  Lammens

Emmy Lammens

Directievoorzitter

088 2532953 | elammens@alfa.nl


Meer over Emmy