Banner

Alfa Accountants en Adviseurs is trots dat ze haar samenwerking met de Social Impact Factory heeft verlengd.

13 februari 2020 | Door:  Ton Kock

In hartje Utrecht is Alfa Accountants en Adviseurs sinds 2017 betrokken bij de Social Impact Factory (SIF), een broedplaats van initiatieven met een sociaal maatschappelijke impact. Deze broedplaats raakt de kern van ons Alfa-DNA. Als innovatiepartner trekt Alfa Accountants en Adviseurs samen op met de SIF, om zo sociaal ondernemerschap in Utrecht te stimuleren. Wij zijn er daarom trots op dat, mede door de verlenging van ons partnership met SIF, wij onze sociaal maatschappelijke impact kunnen vergroten en kunnen laten zien waar wij voor staan. 

Onze collega’s Remko van ’t Hof en Ton Kock ondersteunen, vanaf deze leukste werkplek van Alfa, ondernemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben op het gebied van advies en accountancy. Als innovatiepartner adviseren en ondersteunen zij niet alleen, maar minstens zo belangrijk is dat zij sparren met deze ondernemers over de toekomst en verbinden zij partijen met elkaar die duurzaamheid heel belangrijk vinden. 

Duurzaamheid is voor Alfa net zo belangrijk als het zijn van de betrokken en betrouwbare partner voor onze klanten.  

Eigenlijk kan het laatste niet zonder het eerste en het eerste niet zonder het laatste. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor elke organisatie. Of je nu groot of klein bent, je wordt de komende jaren geconfronteerd met vraagstukken rondom duurzaamheid in je dienstverlening en eigen bedrijfsvoering. Verbruik en afhankelijkheid van fossiele energiebronnen worden afgebouwd en vanaf 2050 moet de Nederlandse economie helemaal circulair zijn. Dat duurt nog even, maar de transitie waar ondernemend Nederland voor staat is er niet minder om. Ook bij Alfa staat duurzaamheid hoog op de agenda en nemen we onze verantwoordelijkheid hierin. 

B Corp gecertificeerd

We willen de resultaten van ondernemers op het gebied van Planet, Profit en People optimaliseren en voor de lange termijn waarde creëren. Dat doen we door financiële en juridische kennis, mede ten aanzien van duurzaamheid, aan te bieden en te verbinden met specialistische branchekennis. Alfa is sinds 2014 B Corp gecertificeerd. Onder de naam B Corp opereert een internationaal netwerk van bedrijven, die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. Met het keurmerk bevinden we ons in goed gezelschap.  

Een duurzame koers uitzetten

De visie van Alfa over duurzaamheid is simpel: wij werken aan en ondersteunen het ontwikkelen van een duurzame economie. Wij willen een duurzame koers uitzetten en beoordelen kritisch naar wat wij zelf als organisatie kunnen doen om, met een zo gering mogelijke negatieve impact op het milieu, onze dienstverlening te verrichten. Binnen Alfa zorgen we voor een interne cultuurverandering door collega’s bewust te maken van de Sustainable Development Goals. Wij dagen onze collega’s uit hierin lef te tonen. Wij proberen het papiergebruik binnen de organisatie steeds verder terug te dringen en wij zetten steeds verder in op het reduceren van onze CO2-uitstoot. Veel van onze kantoren zijn voorzien van zonnepanelen. Wij investeren in duurzame bedrijfspanden. Zo heeft Alfa in 2019 een energieneutraal pand in Leeuwarden laten bouwen dat voldoet aan de hoogste standaarden van BREAAM, een internationaal keurmerk voor duurzame gebouwen. Daarnaast is het wagenpark van Alfa verduurzaamd met de toename van elektrische auto’s. Een van onze doelen is om vanaf 2021 geen leaseauto’s op fossiele brandstoffen meer in gebruik te nemen. 

Duurzaam advies

Wij sparren met veel ondernemers op het gebied van duurzaamheid. Ook leren wij nog dagelijks van andere ondernemers die duurzaamheid heel belangrijk vinden. Wij verbinden partijen met elkaar en zien de meerwaarde van samenwerkingsverbanden op het gebied van duurzaamheid. Zo ondersteunen wij, naast de Social Impact Factory, ook andere organisaties in hun duurzame projecten, zoals ZOA vluchtelingenzorg en de Social Impact Day Noord, Zwolle en Twente
 
Meer weten over Alfa? Vraag het Remko van ’t Hof of Ton Kock, bezoek onze website www.alfa.nl of neem contact op met een kantoor bij jou in de buurt.