Geboren op een melkveebedrijf werd het boerenleven en -bedrijfsvoering mij met de paplepel ingegeven. Het fiscale aspect hiervan heeft mij altijd aangetrokken en ik ben dan ook blij dat ik hiervan mijn werk heb kunnen maken. Contact met de klant en goed inventariseren wat de wensen zijn is mijn kracht, waarbij ik een grote voorliefde heb voor de bedrijfsoverdrachten. Een eerste stap hierbij is het aangaan van de samenwerking en ook hierin ondersteun ik onze klanten graag.

Als lid van de Vereniging van Agrarische Bedrijfsadviseurs ben ik sinds kort Sabe gecertificeerd. Dit is een nieuwe regeling van de overheid waarbij ondernemers subsidie kunnen krijgen voor hun bedrijfsontwikkeling als ze zich hierbij laten adviseren door iemand die geregistreerd staat. Een mooie en aantrekkelijke regeling. Neem voor meer informatie contact op via ebredewold@alfa.nl.

Verder woon ik zelf in het mooie Windesheim waar ik graag ter voet of op de fiets de Zwolse omgeving verken en ik kom dan regelmatig voor mij bekende boerderijen tegen.


Recente artikelen van Erika

Ondernemer van de maand juni: Het Ommerkanaal

Ondernemer van de maand juni: Het Ommerkanaal

31 mei 2018

Al bijna een eeuw lang is het bedrijf gevestigd waar opa Hendrik in 1926 ook begon. En toevallig of niet, nog altijd zijn koeien en kippen het fundament. Opvallend in een tijd waarin gecombineerde bedrijven ver in de minderheid zijn. “Een stukje risicospreiding. Maar dat kan in de toekomst weleens gaan veranderen”, kondigt Henry Petter van Het Ommerkanaal meteen maar aan.

Ondernemer van de maand december: Maurits von Martels

Ondernemer van de maand december: Maurits von Martels

1 december 2017

Het gebeurt niet elke dag dat Alfa-klanten in de Tweede Kamer zitten. Maar voor Maurits von Martels is het sinds maart van dit jaar realiteit. Met 21.510 voorkeurstemmen belandde hij in het pluche. Een heel verschil met zijn dagelijkse werkzaamheden als melkveehouder. “Of ik me boer of bestuurder voel? Het boeren zit in mij, maar in realiteit ben ik meer bestuurder.”