Banner

Wilma Gomarus nieuwe directeur van Alfa Zwolle, Meppel en IJsselmuiden

22 november 2019 | Door:  Jonny Hilberink

Per 1 december treedt Wilma Gomarus toe tot het managementteam van Alfa in Zwolle, Meppel en IJsselmuiden. Ze zal daar, in de functie van directeur, de kar trekken samen met collega’s Jonny Hilberink, Arjan Jans en Bauke Nieuwenhuis. Wilma is op dit moment nog werkzaam bij BDO in Groningen en Emmen en zal in december de overstap maken naar Alfa.

Wilma neemt veel ervaring mee. Ze heeft onder anderen gewerkt bij KPMG, PwC en is financieel directeur geweest bij een beursfonds. Bij BDO is ze als senior accountant medeverantwoordelijk voor de mkb-praktijk. Ze kent de fijne kneepjes van het vak als sparringpartner voor klanten en als vertrouwenspersoon in de rol van leidinggevende naar personeel.

Duurzaam

Duurzaam ondernemen, toekomstbestendig zijn, meegaan met de ontwikkelingen in het beroep. Het zijn een aantal zaken die Wilma aanspreken binnen Alfa. “Alfa heeft een duidelijke visie, kijkt vooruit en de focus ligt op de advisering van de ondernemer. Samen aan de toekomst werken, gebaseerd op een langdurige relatie.”

Lokaal aanwezig zijn

Wilma hoopt samen met de collega’s van Alfa in Zwolle, Meppel en IJsselmuiden de praktijk verder te mogen uitbouwen. Ze ziet kansen om lokaal meer zichtbaar te zijn. Ook duurzaamheid wint terrein. Niet alleen in de zin van ‘hoe kunnen we energie besparen?’, maar juist ook door middel van het opbouwen van duurzame, langdurige relaties. Wat is daarvoor nodig? Hoe gaan bedrijven met personeel om? Leveren bedrijven ook daadwerkelijk een bijdrage aan de samenleving en geven ze daarbij ook iets terug aan de maatschappij? Kortom: het gesprek aangaan met klanten over de toekomst in de breedste zin van het woord! 

Plezier in je werk

Wilma heeft veel ervaring met de begeleiding van personeel en vindt dit ook een belangrijk aspect. “De arbeidsmarkt is krap. We moeten zuinig zijn op onze mensen. Met name jonge mensen hebben behoefte aan coaching, en vergeet juist ook niet de ervaren mensen. Ik wil ze echt in hun kracht zetten. Daar maak ik structureel tijd voor.”

Wilma Gomarus is per 1 december werkzaam bij Alfa. Je kunt haar ook vinden op LinkedIn.

Jonny Hilberink

Jonny Hilberink

Directievoorzitter

088 2533058 | jhilberink@alfa.nl


Meer over Jonny