Banner

Kantoren Zwolle, Meppel en IJsselmuiden vanaf december in één pand in Zwolle

5 juli 2022 | Door:  Wilma Gomarus

Met het samenvoegen van de vestigingen Zwolle, Meppel en IJsselmuiden krijgt Alfa er in één klap een groot kantoor bij. Aan de Burgemeester Roelenweg 13 in Zwolle ontstaat eind van dit jaar een vestiging met 75 medewerkers. Die zullen niet elke dag daar te vinden zijn. Alfa geeft medewerkers de ruimte om deels thuis te werken. Ook zijn medewerkers regelmatig bij de klanten aan het werk. Vanaf 22 juli is de Meppeler vestiging al gesloten. De collega’s in Zwolle en IJsselmuiden volgen als de nieuwe locatie definitief is ingericht.

Het bundelen van drie kantoren komt niet onverwacht, zegt directeur Wilma Gomarus van de Alfa-vestigingen in Zwolle, Meppel en IJsselmuiden. “We gaan steeds meer digitaal met klanten communiceren. Corona heeft geleerd dat Teams niet perfect is, maar wel een heel goed alternatief is om even met een klant te overleggen. Klanten leveren tegenwoordig alles digitaal aan. We kunnen door de automatisering ook 24/7 met de klant meekijken. Het klantenbezoek op kantoor is de laatste jaren mede daardoor sterk afgenomen. En het liefst komen we gewoon bij de klant over de vloer, op zijn of haar eigen bedrijf. Twee van de drie kantoren verhuizen, maar de medewerkers niet: die zijn straks nog net zo dichtbij als voorheen.”

Tegen het centrum, naast de A28

Opvallend detail: Alfa heeft de medewerkers laten meedenken over de eisen die aan de nieuwe plek worden gesteld. De nieuwe locatie is gevonden aan de Burgemeester Roelenweg 13 in Zwolle: tegen het centrum aan en dicht bij de opritten van de A28. In het pand met meerdere gebruikers huurt Alfa een complete etage. De komende maanden krijgt het interieur een facelift volgens de actuele standaarden die Alfa hanteert voor nieuwe panden.

Meppel verhuist 22 juli

De verwachting is dat het kantoor in december in gebruik kan worden genomen. Zodra de inrichting rond is, gaan de medewerkers van zowel Zwolle als IJsselmuiden over. De collega’s in Meppel verhuizen al per 22 juli. Zij vinden tijdelijk onderdak in het huidige pand van Alfa in Zwolle of IJsselmuiden.

Warme ontvangst

De 75 medewerkers die het nieuwe kantoor Zwolle straks telt, kunnen rekenen op ongeveer zestig werkplekken. Wilma: “We gaan ervan uit dat de medewerkers niet meer dagelijks op kantoor aanwezig zijn. De medewerker kiest een werkplek die op dat moment het beste bij hem/haar past. Dit kan zijn op kantoor, thuis of bij de klant. Die medewerker die naar kantoor komt kan terecht op een verantwoorde werkplek die compleet is ingericht, of op een van de aanlandplekken waar hij of zij met een laptop kan werken. Bij de ingang hebben we een centrale receptie. Ook op onze etage wacht medewerkers en klanten een warme ontvangst. We krijgen er een eigen restaurant en een bar met zitjes en tafels. Die gaan we gebruiken om elkaar te ontmoeten of als er iets te vieren is.”

Energiezuinig pand

Het pand in Zwolle is energiezuinig, met nu al een A-label. Het is de ambitie van de verhuurder om de energieprestaties nog verder op te schroeven, in lijn met de missie van Alfa om de duurzaamste accountant van het land te worden. Met een mengeling van nieuwsgierigheid en spanning wachten medewerkers de verhuizing af, ziet Wilma. “Sommige medewerkers zijn al hun hele werkzame leven in één en hetzelfde kantoor te vinden. Dan kan het best even spannend zijn. Maar eigenlijk kijkt iedereen ernaar uit om samen te werken en elkaar te ontmoeten. Je kent elkaar wel via Teams, maar het is toch makkelijker bijpraten bij het koffieautomaat of in de werkomgeving.”

Vloeiender samenwerking

Met 75 medewerkers krijgt Zwolle een van de grotere Alfa-vestigingen. Op de nieuwe locatie zijn straks alle diensten onder één dak te vinden. De krachtenbundeling zorgt er ook voor dat de samenwerking tussen disciplines nog vloeiender verloopt, verwacht Wilma. En komt er nog een feestelijke opening voor klanten en relaties die nieuwsgierig zijn? “Zeker!”, belooft de directeur van de drie vestigingen. “Er volgt nog een uitnodiging, want we willen ons netwerk natuurlijk heel graag onze nieuwe locatie laten zien.”