Banner

Alfa Gewoon Doen dag

16 november 2022 | Door:  Debby van der Stouw

“Mooie klanken, bewoners lekker ingepakt buiten, liedjes raden en allemaal prijs. Wat een blije gezichten! Weer een dag met mooie momenten toegevoegd aan de dag van de bewoners”. Dit is de reactie die we terugkregen op ons vrijwilligerswerk bij de Nieuwe Haven, een woonzorgcentrum in Zwolle voor als zelfstandig wonen niet meer gaat.

B-corp organisatie

Dit vrijwilligerswerk deden we met een groep van 14 collega’s van de vestiging van Alfa Accountants en Adviseurs in Zwolle. Wij werken bij een bedrijf wat de titel B Corp organisatie heeft. Een titel die je mag voeren als er inzet is voor mens, milieu en omgeving. Dus wij rijden in elektrische auto’s, gaan verhuizen naar een milieuvriendelijk pand, worden als werknemers in de watten gelegd en doneren geld aan goede doelen. Prachtige en fijne dingen en toch vonden we het de hoogste tijd om zelf aan de slag te gaan en ons in te zetten voor de omgeving. Het plan was geboren, Alfa gaat het gewoon doen.

Het programma

Onder de bevlogen leiding van onze sales manager Remco Oranje en directiesecretaresse Debby van der Stouw werd in samenwerking met Hermien Mulder van de Nieuwe Haven een mooi programma opgesteld om de bewoners een prachtige middag en avond te bezorgen. Lekker wandelen in het zonnetje, een kopje koffie drinken in de stad, gezellig samen eten en de dag afsluiten met een carillon concert.

Even naar buiten, gewoon?

Het klinkt misschien heel gewoon een rondje wandelen, een kopje koffie in de stad. Maar voor de bewoners van de Nieuwe Haven is dit niet zo. Als je in een rolstoel zit of slecht ter been bent, ben je afhankelijk van anderen om naar buiten te gaan. De superlieve, geduldige en kundige medewerkers van de Nieuwe Haven hebben hier de mankracht niet voor. De bewoners zijn dus afhankelijk van hun familie, vrienden en vrijwilligers om op stap te gaan. En wat een avontuur is het dan om op een mooie novembermiddag lekker buiten te zijn. Ook voor jezelf als vrijwilliger, de wereld bekijken door de ogen van een ander, een mooie workout want een rolstoel duwen is inspannend en het plezier wat je een ander hiermee bezorgt is een enorme beloning.

Het hoogtepunt

Na de fijne wandeling hebben we gezellig met de bewoners gegeten en toen kwam de klapper van de dag, het carillon concert in de tuin van de Nieuwe Haven. De bewoners werden lekker ingepakt naar buiten gebracht en voorzien van warme chocolademelk of glühwein. Zichtbaar genoten ze van de klanken en herkenbare liedjes die op het carillon werden gespeeld. Kon je liedjes raden of meezingen dan waren er ook nog leuke prijzen te winnen. En zo ging iedereen na deze dag moe, voldaan en een beetje koud lekker slapen. Met mooie verhalen om de volgende dag over na te praten en te delen met bezoek.

Ga jij het ook gewoon doen?

De behoefte aan vrijwilligers bij de bewoners en medewerkers van woonzorgcentrums is groot. Zo was er een mevrouw die al drie jaar niet meer buiten was geweest voor een wandeling. Wij blijven ons zelf aanmoedigen om op een mooie vrije middag zeker weer terug te komen bij de Nieuwe Haven en een bewoner mee te nemen voor een wandeling. Wil je dit ook? Loop dan gewoon binnen en meld je bij het personeel. Dit kan bij de Nieuwe Haven en zeker ook bij andere woonzorgcentrums. Wij van Alfa zeggen, gewoon doen!

Debby van der Stouw

Debby van der Stouw

Secretarieel manager

088 2533090 | dvdstouw@alfa.nl


Meer over Debby