Actualiteiten IJsselmuiden

Weergave: Items Tijdlijn

“Ik ben niet zo somber over de varkenshouderij”

“Ik ben niet zo somber over de varkenshouderij”

29 november 2018 | Erik Nooteboom

In totaal 350 fokzeugen en 3300 vleesvarkens lopen er straks rond op het bedrijf van Klaas Mijnheer. En daarmee is het bedrijf van de maatschap K. Mijnheer en J.H. Mijnheer-Veerman in Rouveen nog ‘maar’ een gemiddeld bedrijf, zegt Klaas bescheiden. Met de nieuwbouw van een stal laat hij zien onverminderd vertrouwen te hebben in de toekomst van de sector.

Veranderen van tactiek, het moeilijkste dat er is

Veranderen van tactiek, het moeilijkste dat er is

29 november 2018 | Marcel van Ittersum

Zaterdagmorgen, het sportpark van Go Ahead Kampen. Er staat een heuse kraker op het programma, ook al zijn er geen camera’s van NOS Sport: zoon Jasper, speler van Jo-13, neemt het op tegen VSCO.

Aangepaste openingstijden december Alfa Cluster Zwolle

Aangepaste openingstijden december Alfa Cluster Zwolle

29 november 2018 | Pier Gerlof Polstra

Rondom de feestdagen gelden enkele aangepaste openingstijden voor de Alfa kantoren Zwolle, Meppel en IJsselmuiden. Hier onder lees je wanneer de openingstijden afwijken.

Bijeenkomst digitaal boekhouden met eVerbinding

Bijeenkomst digitaal boekhouden met eVerbinding

15 november 2018 | Erik Wijnne

Alfa Accountants en Adviseurs organiseert een bijeenkomst over eVerbinding, een facturenplatform voor de MKB-sector. Het is een initiatief van Alfa met als doel om de uitwisseling van facturen te digitaliseren en te vereenvoudigen. Niet alleen voor jou als klant, maar ook voor leveranciers en Alfa. Daarbij zijn tegelijkertijd al je facturen gearchiveerd en deze kun je 24/7 raadplegen, waar je ook bent.

Bijeenkomst ‘digitaal boekhouden met Agrinota'  voor starters en gevorderden

Bijeenkomst ‘digitaal boekhouden met Agrinota' voor starters en gevorderden

24 oktober 2018 | Bauke Nieuwenhuis

Alfa Accountants en Adviseurs organiseert een tweetal bijeenkomsten over Agrinota, een facturenplatform voor de agrarische sector. Het is een initiatief van Alfa met als doel om de uitwisseling van facturen te digitaliseren en te vereenvoudigen. Niet alleen voor jou als klant, maar ook voor leveranciers en Alfa. Daarbij zijn tegelijkertijd al je facturen gearchiveerd en deze kun je 24/7 raadplegen, waar je ook bent.

Samenstellingsverklaring van de accountant, basis van wederzijds vertrouwen

Samenstellingsverklaring van de accountant, basis van wederzijds vertrouwen

23 oktober 2018 | Jeroen Wibier

Binnen onze accountantspraktijk geven wij accountantsverklaringen af. De samenstellingsverklaring is de meest voorkomende verklaring. Deze verklaring wordt door ons opgenomen in het accountantsrapport dat vooraf gaat aan de jaarrekening. Maar wat verklaart de accountant hier nu eigenlijk bij? In dit artikel ga ik hier verder op in.

Ondernemer in beeld: “Wij proberen een steigerbouwer 2.0 te zijn”

Ondernemer in beeld: “Wij proberen een steigerbouwer 2.0 te zijn”

23 oktober 2018 | Eric van den Beld

Als het moet, doen de medewerkers van Maré Steigerbouw tot op tachtig meter van de grond hun werk. “Dat was de Lebuïnuskerk in Deventer”, zegt Remco Hendriks met ingehouden trots. Samen met Martijn Brul kijkt hij niet op een meter meer of minder. Bij veel (ver)bouwprojecten in de regio zijn de steigers van het Meppeler bedrijf te vinden. Een verhaal over het succes van Maré Steigerbouw: “Gewoon je afspraken nakomen.”

eVerbinding nu nog gemakkelijker met Alfa-eScanner app

eVerbinding nu nog gemakkelijker met Alfa-eScanner app

19 oktober 2018 | Peter Bijvoet

eVerbinding is een online platform voor e-facturatie en digitalisering. Via eVerbinding ontvangt en verwerk je automatisch digitale facturen in jouw financiële software. eVerbinding werkt nu nog gemakkelijker door het gebruik van de Alfa-eScanner app. Wil jij een up-to-date boekhouding waarbij alle pdf-facturen, kassabonnetjes en facturen uit andere online portalen via dezelfde factuurstroom in je administratie terecht komen? Maak dan gebruik van eVerbinding. Met behulp van de Alfa-eScanner app kun je facturen direct scannen en insturen naar jouw eVerbinding-account met je mobiele telefoon of tablet.

Presentatie fiscale positie van de directeur grootaandeelhouder

Presentatie fiscale positie van de directeur grootaandeelhouder

18 oktober 2018 | Dick Leeuw

De positie van de directeur grootaandeelhouder en daarmee ook de BV maakt al jaren een belangrijk onderdeel uit van de fiscale regelgeving en de rechtspraak. Naast beperkingen biedt nieuwe wetgeving en rechtspraak ook altijd weer mogelijkheden voor de directeur grootaandeelhouder en de BV. Ook dit jaar zijn er weer de nodige aandachtspunten.