Banner

Van loonwerker naar klantbeheerder bij Alfa Accountants en Adviseurs

27 mei 2021 | Door:  Mischa van Tiel

Martin is opgegroeid op het melkveebedrijf van zijn ouders. “Ik ben de vierde zoon van in totaal vijf zonen. Toen ik in mijn jeugdjaren een opleiding moest kiezen, adviseerde mijn vader mij om in de bouw aan de slag te gaan, daar was immers altijd werk, was zijn redenatie. Want voor mij had hij geen boerderij. Toch besloot ik mijn eigen hart te volgen en koos voor een landbouwgerichte opleiding. Volgens een docent kon ik altijd nog inseminator worden. Gezien mijn lengte zou ik daar een geschikt persoon voor zijn, aangezien de koeien steeds groter worden.”  

Opleiding

Martin koos voor de lagere landbouwschool, daarna de middelbare landbouwschool, gevolgd door de opleiding middelbaar kader handel en dienstverlening. 

En toen... aan het werk

Na de bovengenoemde opleidingen is hij gaan werken als loonwerker. “De boer op” om allerlei werkzaamheden te doen zoals bemesten, inkuilen enz. “Dit werk heb ik 2 jaar gedaan. Omdat er in de winter nauwelijks tot geen werkzaamheden zijn, heb ik mij gemeld bij een uitzendbureau. Ik ben toen begonnen als administratief medewerker bij een bedrijf in industriële verpakkingen.  Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest bij het verpakkingsbedrijf, werd ik door mijn vriendin (nu mijn vrouw), die werkzaam was bij het uitzendbureau, voorgesteld bij de Rabobank. Daar ben ik in 1999 begonnen als financieringsspecialist Food & Agri. Acht jaar later heb ik intern de overstap gemaakt naar assistent accountmanager Private Banking om vervolgens in 2010 weer terug te gaan naar het Food & Agri team als accountmanager. In mijn Rabobank periode heb ik diverse opleidingen gevolgd o.a. deeltijd HBO agrarische bedrijfskunde in Dronten en opleiding de tot erkend financieel planner (FFP).”

Van Rabobank naar Alfa

“Na ca. 22 jaar bij Rabobank werkzaam te zijn geweest, waarvan 10 jaar als accountmanager Food&Agri, viel mijn oog op de vacature klantbeheerder agrarisch bij Alfa. De genoemde werkzaamheden maakten mij nieuwsgierig en hebben mij doen besluiten om te solliciteren. Na diverse gesprekken werd ik erg enthousiast over Alfa en de daarbij behorende functie. In deze functie ben je veel in contact met agrarische ondernemers en bouw je een lange termijn relatie op. Je wordt een onderdeel van het agrarische bedrijf. Deze aspecten in combinatie met de goede verhalen over Alfa als werkgever, hebben mij doen besluiten de overstap naar Alfa te maken. In mijn periode als accountmanager heb ik veel ervaring opgedaan in het adviseren van bedrijven in financieringsvraagstukken en strategisch keuzes, deze ervaring kan ik goed benutten als klantbeheerder en hierdoor een meerwaarde zijn voor de klanten.

Eerste periode bij Alfa

Begin mei ben ik begonnen en ik word momenteel ingewerkt. Mijn eerste weken bij Alfa heb ik als prettig ervaren. Ondanks het Covid-virus voel ik me erg welkom en krijg ik volop ruimte om o.a. de systemen me eigen te maken.”

Vrije tijd

Martin is opgegroeid op een melkveebedrijf in Noordijk. Noordijk is een klein plaatsje in de Gemeente Berkelland, zo ook Neede, waar hij momenteel woont samen met zijn vrouw Marion en hun twee dochters Roos en Pien, hond Seb, 3 kippen, 1 konijn en inmiddels 3 kuikens. In zijn vrije tijd voetbalt hij graag in een vriendenteam en is hij voorzitter van de stichting Avondvierdaagse in Neede.

Mischa  van  Tiel

Mischa van Tiel

Directiesecretaresse

088 2532216 | mvantiel@alfa.nl


Meer over Mischa