Banner

Mariska Graveland zet haar passie voor de agrarische sector anders in

11 november 2019 | Door:  Mischa van Tiel

Mariska Graveland is sinds september dit jaar werkzaam als junior assistent accountant bij Alfa Accountants en Adviseurs te Hoogeveen.

Opleiding Accountancy Windesheim

Momenteel is Mariska naast haar werk de opleiding Accountancy bij het Windesheim aan het afronden. “In het tweede jaar van mijn opleiding heb ik een jaar werkervaring mogen opdoen bij een accountantskantoor. Vervolgens heb ik vorig jaar mijn laatste praktijkuren voor school mogen maken bij Alfa Accountants. Na een plezierig periode, waarin ik veel heb mogen zien van de werkzaamheden die uitgevoerd worden, heb ik de keuze gemaakt om mij een jaar in te zetten als bestuurslid van Navigators Studentenvereniging Zwolle. Dit was een periode waarin ik veel mocht leren over dienend leiderschap en samenwerken.”  

Waarom Alfa Accountants?

“Bij Alfa ben ik werkzaam op de agrarische afdeling. De interesse voor de agrarische sector heb ik vanuit huis meegekregen. Mijn ouders runnen met veel passie een melkveehouderij bedrijf. Dit heeft erg aanstekelijk gewerkt, waardoor ik de passie voor de sector nooit heb verloren. Tegelijkertijd blijft het vernieuwen en aanpassen aan de wet- en regelgeving. De afgelopen jaren hebben er veel veranderingen moeten plaatsvinden.

2015 - Invoering PAS
2015 - Fosfaatreductieplan
2016 - GVE regeling
2018 - Toepassing fosfaatrechten
2019 - Stikstofbeleid  

De vernieuwingen in de agrarische sector zullen daardoor een grote uitdaging blijven voor het werk dat wij mogen doen. Graag onderzoek ik de mogelijkheden om samen met mijn collega’s klanten optimaal te ondersteunen.“

Mischa  van  Tiel

Mischa van Tiel

Directiesecretaresse

088 2532216 | mvantiel@alfa.nl


Meer over Mischa