Banner

Maak kennis met Erwin Bruining, gepassioneerd auto liefhebber

21 april 2020 | Door:  Mischa van Tiel

Na vier jaar de studie Finance & Control te hebben gevolgd, is Erwin Bruining per 1 oktober 2019 gestart bij Alfa Accountants en Adviseurs te Hoogeveen en Emmen.   

Waarom Alfa Accountants en Adviseurs?

“Na veel wikken en wegen heb ik vorig jaar besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Tijdens deze zoektocht viel Alfa Accountants en Adviseurs mij in positieve zin op. Dit gevoel werd versterkt, doordat ik op een reclamebord zag staan dat Alfa een kantoor in Emmen ging openen. Ik ben zelf woonachtig in Emmen, dus dat komt mooi uit dacht ik! Tijdens de gesprekken was ik blij verrast dat medewerkers zelf eigenaar kunnen worden via de MEBO-regeling. Dit, en door de goede gesprekken die ik heb gehad, hebben ervoor gezorgd dat ik voor Alfa heb gekozen.”

Passie en vrijetijdsbesteding     

Naast het werken bij Alfa gaat Erwin 2 tot 3 keer per week naar de sportschool. “Fit blijven is belangrijk, helemaal omdat we veel zitten. Verder ga ik regelmatig een avondje uit, vind ik het leuk om op vakantie te gaan en doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.”

Daarnaast vertelt hij over zijn grootste passie: auto’s. “Op jonge leeftijd wist ik alle automerken en modellen uit m’n hoofd en ging ik regelmatig met mijn vader op de fiets langs autogarages. Daarnaast heb ik acht jaar als autopoetser gewerkt, hierdoor kon ik mijn hobby combineren en een zakcentje verdienen. Mijn rijbewijs had ik dan ook snel gehaald, namelijk binnen 3 maanden. Momenteel ben ik in het bezit van een Volkswagen Golf, waar ik onwijs trots op ben.”

Werkzaamheden en de Coronacrisis (thuiswerken)

“Mijn werkzaamheden bij Alfa bestaan uit het inboeken van diverse administraties, het verzorgen van  fiscale aangiftes en het opstellen van jaarrekeningen. Hard werken vind ik leuk, dit geeft bovendien veel voldoening. Het fijne van Alfa vind ik dat een nieuwe medewerker één vast aanspreekpunt heeft voor zijn vragen. Dit werkt erg fijn.”

Momenteel werken we al zo’n vijf weken thuis. Erwin deelt zijn ervaring. “Het is goed te doen, mede doordat ik nog thuis woon en een kantoor voor mezelf heb. Een uitkomst is het videobellen via Microsoft Teams. Hierdoor krijg je toch de benodigde uitleg. Regelmatig rij ik langs de verschillende kantoren en collega’s om administraties op te halen en/of te brengen. Autorijden is voor mij sowieso geen straf, dus dat is een mooie bijkomstigheid!”  

Mischa  van  Tiel

Mischa van Tiel

Directiesecretaresse

088 2532216 | mvantiel@alfa.nl


Meer over Mischa