Banner

Actueel inzicht in je technische en financiële prestaties

16 juni 2020 | Door:  Jan van der Vegt

Voor veel ondernemers zijn zowel zakelijk als privé de afgelopen maanden een bijzondere ervaring door de impact van de coronacrisis. Hopelijk ben jij en je directe omgeving gezond gebleven! Een logische bijkomende vraag is dan vaak hoe het eigenlijk met de financiële gezondheid van het  bedrijf staat. En wat is de impact op de korte of langere termijn?

Via Alfa coronavirus houden wij je goed op de hoogte over de overheidsmaatregelen en regelingen waar je als ondernemer gebruik van kan maken. Feitelijk zijn dit kortstondige en behulpzame pleisters op de wonden. Maar voor de middellange termijn is het belangrijk dat je zelf pro-actief je visie zo helder mogelijk houdt en zorgt dat je gericht kunt ondernemen.

Het is daarom voor de toekomst van je bedrijf van groot belang dat je inzicht hebt in de sterke en zwakkere onderdelen binnen je bedrijf. Inzicht geeft immers de mogelijkheid om te kunnen bijsturen. Dat belang is er altijd al geweest, maar actueel inzicht is voor veel ondernemers nu urgenter dan ooit.

Wij kunnen jou daar op verschillende manier bij van dienst zijn. Voor de agrarische sectoren hebben wij het “Bedrijf Analyse Systeem” (BAS) kwartaal beschikbaar. Daarnaast hebben wij voor Agro- en mkb ondernemingen het Alfa Management Paneel (AMP). Deze twee systemen werken het beste samen met gebruik van digitale platvormen. Voor de agro- business is dat het onlineplatvorm AgriNota en voor het mkb is dat E-Verbinding.

AgriNota en E-Verbinding


Dit zijn digitale zelfboekingssystemen waarin je nota’s beheert en betalingen kunt verrichten en waar de mutaties maandelijks worden bijgewerkt in het boekhoudprogramma. Middels deze producten ben je in staat om heel kort op de bal te spelen en dat kan essentieel zijn in deze tijd. Doordat nu alles vanaf de bron digitaal is, kan deze data door BAS en AMP geïmporteerd worden. Een efficiënte werkwijze richting het realiseren van stuurinformatie.

BAS Analyse Systeem

Met BAS rapportages brengen wij per kwartaal de technische- en financiële cijfers van jouw bedrijf in beeld. In de BAS rapportage staat een cumulatief- en rollend kwartaaloverzicht met vergelijkbare historische overzichten. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een jaarbegroting en budgettering in het rapport op te nemen. Hiermee krijg je snel een helder inzicht op basis van realistisch ingestelde waarden en verwachtingen. Daarnaast kun je een goede interne vergelijking maken met het recente historische jaar. En het BAS  groepsoverzicht geeft een goede benchmark met 30 vergelijkbare bedrijven. Door deze combinatie rapportage krijg je inzicht in de verwachte jaarliquiditeit, de kostprijs, de technische prestaties en de  financierbaarheid van je bedrijf.

Alfa Management Paneel (AMP)


AMP geeft maandelijks inzicht  in je exploitatie en liquiditeit. Daarnaast geeft dit systeem de mogelijkheid om zelf in te loggen en de eigen cijfers op elke gewenst moment te raadplegen en te analyseren.

Inzicht geeft uitzicht en perspectief


BAS en AMP zijn complementair aan elkaar. BAS geeft inzicht in het technisch presteren en de kostprijs van de onderneming en werkt per kwartaal. Daarmee kan je per kwartaal goed monitoren of de behaalde resultaten in lijn liggen met de opgestelde jaarbegroting. Daarnaast geeft het inzicht in het perspectief en de financierbaarheid van je onderneming op de lange termijn. AMP is  benaderbaar en geeft meer inzicht in de maandelijkse verrichtingen en de daaruit voortvloeiende liquiditeit.

Beide producten geven veel stuurinformatie vanuit het operationeel handelen. Met de uitkomsten en kengetallen houd je grip  op je huidige en toekomstige financiële situatie. Een belangrijke basis om de financierbaarheid van je onderneming goed te kunnen onderbouwen bij eventuele financieringsverzoeken bij banken of andere partijen.

Heb je vragen  over de mogelijkheden van BAS en AMP? Neem contact op met een  adviseur van Alfa. Wij zijn  met ruim 30 kantoren altijd dichtbij en  helpen je graag met het geven van inzicht en het verlichten van financiële zorgen, zodat je gericht en met passie je werk kunt blijven doen.

Jan  van der Vegt

Jan van der Vegt

Relatiemanager

088 2533088 | jvdvegt@alfa.nl


Meer over Jan