Banner

Je wordt bij Alfa echt uitgedaagd

19 april 2021 | Door:  Tjitske van Kessel

Bijna twee jaar heeft ze er al opzitten als directiesecretaresse in het kleine - maar gezellige - kantoor in Heythuysen. "Bij Alfa krijg je kansen en zijn er mogelijkheden. Super!" zegt Tjitske van Kessel enthousiast. En dat voor iemand die ooit bij haar indiensttreding bij een uitzendbureau de nu al historische woorden sprak: "Ik wil overal werken, maar niet bij een accountantskantoor!"

"Sorry, ik was het interview eigenlijk een beetje vergeten”, verontschuldigt Tjitske zich op een donderdagmiddag op haar thuiswerkplek. "Ik heb een lang overleg gehad, ik was er wel even een beetje klaar mee!" Officieel werkt ze 24 uur per week. In die tijd kan ze goed vooruit met al haar werkzaamheden veronderstellen we, als Tjitske haar werkweek uit de doeken doet. "Ik ben de secretaresse voor het kantoor. Daarnaast ben ik de secretaresse van het managementteam en van de directie. Agenda's beheren, contractbevestigingen opstellen, de klantacceptatie voor de collega's van sales, en voor ons cluster notuleer ik het directieoverleg en verzorg ik de secretariële opvolging die daar weer uit voortvloeit. Dan doe ik voor het kantoor nog marketing en pr werkzaamheden en ik doe nog een stukje hrm." Korte stilte. “Ja, het is eigenlijk heel veel!”

Secretaresse Academie

Het directiesecretaressewerk is Tjitske wel toevertrouwd. Ze deed het twaalf jaar bij een collega-accountantskantoor. Een carrière in die richting kwam pas later op haar pad. "Op de middelbare school wist ik niet wat ik wilde. In die tijd was ik niet iemand die ver vooruit keek. Toen ik een half jaar in een winkel had gewerkt wist ik wel dat dit niet mijn ding was. Ik ben de Secretaresse Academie van Randstad gaan doen: werken en leren tegelijk. Maar ik heb er meteen bijgezegd: ik wil overal gaan werken maar niet op een accountantskantoor."

Alfa is een super werkgever

Inmiddels is de inwoonster van Weert al aan haar tweede accountantskantoor bezig. "Ik vond mijn baan in de accountancy leuk, maar was toe aan een andere uitdaging. Er kwam een vacature van Alfa voorbij. Ik dacht: niet geschoten is altijd mis. Zoals Alfa het op de website omschreef sprak mij aan. Het was een fijn eerste gesprek. Alfa is een super werkgever. Het is echt mensenbedrijf”.

Groei doorgemaakt

En: ze leert veel. Tjitske: “Je krijgt hier kansen, er zijn mogelijkheden. Ik kan nieuwe dingen leren, ik kan me hier ontwikkelen. Als ik terugkijk welke groei ik de afgelopen twee jaar heb doorgemaakt, dat is echt heel veel. Ik ben betrokken bij heel veel processen in het kantoor, ik ben betrokken bij het cluster. Je wordt hier wel uitgedaagd."

Geocaching

Gezellig is het op de dagen dat ze op kantoor is, aan de Leveroyseweg 3. ('Een kwartiertje met de auto.') "Er mogen maar een paar mensen tegelijk op kantoor zijn. Iedereen is ongeveer twee keer per week aan de beurt. Het is maar een klein kantoortje, dus we zien elkaar nog regelmatig."

Buiten kantoortijd heeft ze een bijzondere hobby: geocaching, een activiteit in de buitenlucht om met gps-coördinaten een verstopplek te vinden. "En verder doe ik van alles. Ik ben net begonnen om me te verdiepen in fotografie. Ik ben graag aan het knutselen met de kinderen, als corona weer een keer voorbij is gaan we graag uit eten of naar een festival. Dat soort dingen. Jawel hoor, er blijft nog genoeg vrije tijd over."

Tjitske van Kessel

Tjitske van Kessel

Directiesecretaresse

088 253 2165 | tvankessel@alfa.nl


Meer over Tjitske