Stage periode

28 mei 2018 | Door:  Zwanet de Graaf

In februari 2018 ben ik, Sohaila Aouladsaid, als stagiaire begonnen bij Alfa Accountants en Adviseurs. Vol spanning zou ik beginnen aan een nieuwe uitdaging. Voorafgaand mijn stageperiode kreeg ik een rondleiding op kantoor. Op de verschillende afdelingen hield ik een kort praatje met verschillende collega’s. Zodoende kwam ik er al gauw achter dat mijn collega’s erg vriendelijk zijn en dat deed de spanning verdwijnen.

De eerste dagen

In het begin wist ik vakinhoudelijk nog niet zo veel en dat gaf mij een onzeker gevoel. Door het warme welkom verdween het onzekere gevoel en voelde ik mij erg op mijn gemak. Ik ben door mijn collega’s als volwaardig teamlid opgenomen in het team. Ondanks het feit dat ik een bedrijfsmentor, Zwanet de Graaf, toegewezen kreeg, kon ik bij al mijn collega’s terecht voor vragen. Ik merkte al gauw op dat zij oprecht behulpzaam zijn en mij de ruimte gaven om mijzelf te ontwikkelen. Zodoende heb ik veel geleerd van verschillende collega’s in mijn stage periode.

Mijn eerste werkdag heb ik als zeer prettig ervaren. Voordat ik aan fiscale werkzaamheden toe kwam, kreeg ik praktische informatie over hoe het systeem werkt. Deze informatie kon ik op de fiscale afdeling toepassen en dat maakte het werken vanzelfsprekend makkelijker. Ondanks het feit dat ik deze informatie vooraf heb meegekregen, heeft een van mijn collega’s er bij mijn eerste opdrachten bij gezeten om er zeker van te zijn dat ik het ook echt begrijp. Hieruit blijkt hoe behulpzaam mijn collega’s zijn en dat ik de ruimte krijg om nieuwe dingen te leren en mijzelf te ontwikkelen. Ik ging naar huis met het gevoel dat er niet van mij verwacht werd dat ik alles al wist. Als stagiair(e) is dit erg fijn om te ervaren omdat je als beginnend stagiair(e) vaak niet veel meer weet dan wat je tijdens je studie hebt geleerd.

Op den duur mocht ik zelfstandig opdrachten uitvoeren. Dat gaf mij veel zelfvertrouwen en dat kon ik goed gebruiken. Kortom, de begeleiding was voor mij perfect!

Goede sfeer

Er wordt hard gewerkt, maar er is ook zeker tijd voor gezelligheid. Mijn collega’s hebben een open houding naar elkaar toe, om welke reden ik mij op mijn gemak voel om mezelf te zijn. Deze sfeer op de werkvloer is voor mij onmisbaar. Kortom, ik heb een erg leuke stageperiode achter de rug!

Door: Sohaila Aouladsaid

 

Zwanet de Graaf

Zwanet de Graaf

Fiscaal adviseur

088 2532143 | zdegraaf@alfa.nl


Meer over Zwanet