Banner

Ik ga altijd met lol naar mijn werk; Nick Dekker

26 juni 2020 | Door:  Nick Dekker

Hij is rustig, goedlachs en ziet zichzelf later nog steeds bij Alfa werken. Nick Dekker (20) is verbaasd over de rust die hij bij Alfa heeft gekregen om zich het werk eigen te maken.

Dat is een mooi compliment voor de collega’s van Alfa Heerhugowaard. Het gaat er niet om hoeveel je doet, maar dat je het op de juiste manier leert. Dan ben je in de toekomst van toegevoegde waarde. Voor de klanten en je collega’s.

Assistent accountant in opleiding

Nick dekker is alweer een jaar aan het werk als stagiaire assistent accountant bij Alfa accountants & adviseurs. In de eerste instantie was hij onzeker of hij zou solliciteren of niet. “Ik had een heel leuk gesprek met Maarten Dekker en Eric de Gans en ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar dit eerste gesprek viel reuze mee.” Hij kreeg informatie over wat Alfa te bieden had, maar vooral de doelgroep sprak hem erg aan. MKB & Agrarisch.

Omdat hij zijn propedeuse nog niet had gehaald, solliciteerde hij na het gesprek, dat door school geïnitieerd werd, niet. “Later belde Mark Vermeulen mij om mij toch uit te nodigen voor een gesprek. Ik had nog nooit een sollicitatiegesprek gehad, maar dit was een heel ontspannen gesprek. De volgende dag werd ik gebeld dat ik was aangenomen.”

Begeleiding

Nick Dekker werd opgevangen door Erik Koster, zijn hoofdbegeleider. Het daadwerkelijke inwerken nam Anne Smakman voor haar rekening. “Anne nam volledig de tijd voor me en ik kon altijd bij haar terecht. Alles werd stap voor stap uitgelegd.” Het is Nick opgevallen dat hij zo gemakkelijk opgenomen werd in de groep. Aan alle kanten werd hij geholpen en iedereen stond voor hem klaar. “Ik ga daardoor altijd met lol naar mijn werk.” Hij heeft het gevoel dat hij goed in de groep ligt en heeft nooit het gevoel gehad dat hij behandeld is als stagiaire. Van te voren had hij nooit verwacht dat hij zoveel tijd en rust zou krijgen om ingewerkt te worden. “Omdat je overal hoort dat je vooral uren moet maken omdat je een goedkope kracht bent. Dit heb ik absoluut niet meegemaakt.”

Geleerd

Bij de start van zijn stage werd hem al vrij snel duidelijk dat communicatie een belangrijk onderdeel is van hoe er gewerkt wordt. “Op verschillende onderwerpen vinden er overleggen plaats, maar de afdelingen onderling moeten duidelijk met elkaar communiceren over de verwachtingen en de werkzaamheden die gedaan moeten worden.” Zelf blonk hij hier niet in uit. Met zijn rustig karakter was hij op het werk altijd wat meer op de achtergrond. “Ik zie dat ik hier wel in vooruit ben gegaan.”

Toekomst

Nick ziet zichzelf in de toekomst als AA accountant werkzaam blijven bij Alfa. “Ik vind het nog moeilijk om in te schatten of ik als assistent accountant wil blijven werken, of dat ik klantbeheerder wil worden.” Dat hij bij Alfa wil blijven, dat is wel duidelijk: “Ik krijg de kans om te groeien en om ergens te werken waar er nagedacht wordt over de ontwikkeling van mensen binnen een bedrijf, dat bevalt me heel goed aan Alfa accountants & adviseurs.”

Nick Dekker

Nick Dekker

Assistent accountant

0882532104 | ndekker@alfa.nl


Meer over Nick